Vary urvaly důležitou výhru. Nic jiného nám nezbývalo, přiznává Beránek

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Letošní baráž už nyní je a bude jednou z nejvyrovnanějších. Po sedmi zápasech mají celky prakticky stejný počet bodů, a tak se i po polovině baráže jeden odznovu. Nikdo nemá nic jisté a sedmé kolo tomu moc nepřidalo. Zatímco Motor vyplenil Pardubice, Karlovy Vary přidaly Jihlavě druhou prohru v řadě a její pěkný náskok je rázem zcela pryč. Stále se tak bojuje o dvě místa, a kdo se na ně dostane, se nikdo neodváží tipovat. Vše je zcela otevřené.

Utkání to bylo pro Karlovarské nesmírně důležité. V případě, že by svému soupeři podlehli, tak by se i s ohledem na výsledek druhého zápasu bodová ztráta stala obrovskou propastí, kterou by se jim podařilo dohnat jen velmi těžko. Za vítězstvím si ale šli energetici od prvních minut, a to hlavně díky jednomu důležitému faktoru. „Jsme strašně rádi, že jsme vybojovali vítězství, pracovali jsme jako tým, zaplaťpánbůh. Zasloužili jsme si tři body a jsme za to hrozně rádi,“ komentuje útočník Ondřej Beránek, který je sice jedním z nejmladších, ale také jedním z nejproduktivnějších. Je to právě týmová hra, které možná Karlovým Varům v minulých zápasech chyběla. Teď se díky tomu odrazili ode dna a opravdu započali cestu za záchranou.

Beránkovi se daří skórovat prakticky v každém zápase, v úterý se mu zadařilo navíc hned dvakrát. První branka přitom byla krásná, ze samostatného útoku se mladý štírek prostě nemýlí. „Dujsa to tam dal výborně. Celá pětka pracovala, je to jejich gól. Já jsem akorát sklidil třešničku na dortu,“ dodává Beránek k úvodní brance zápasu, která byla v baráži již jeho čtvrtou. Většinu branek dal mladý rychlý hráč z úniku na branku nebo čistě z nájezdu. Je právě tohle jeho parketa? „To je vabank. Buď dám, nebo nedám. Teď když to tam padá, líp se hraje i střílí,“ usmívá se.

Beránkova druhá branka také stojí za zmínění, opět to nebyla žádná obyčejná střela z kruhu. „Kuba Flek to zkusil nahodit na brankáře, já jsem šel před brankáře a lehkou tečí jsem mu to dal do protipohybu a padlo to tam,“ vzpomíná rychle a znovu s úsměvem na druhou branku zápasu, která se nakonec stala osudovou. Jihlava už se poté nedokázala vzchopit a její šance na bodový zisk z KV Areny poklesly na nulu.

S čím energetici do zápasu šli? S jasným cílem, bodovat naplno a nedat Jihlavě šanci odskočit. „Nám nic jiného nezbývalo, my jsme potřebovali tři body, to jsme splnili a jsme za to moc rádi. Pracovali jsme konečně jako tým, všichni za jednoho a konečně se to povedlo,“ uvádí mladý útočník na téma týmové hry. Ta trochu dělala v posledních zápasech Energii problémy. Spousta vyloučení, z nichž některé byly osudové, mohly i vyvolat mírné rozepře v kabině, to se ale rychle zažehnalo.

Energie zabrala, vynulovala Duklu. Motor znovu obral Dynamo »

Jak již bylo psáno, pro Energii to byl zápas důležitý. Kdežto Jihlava mohla jen získat, Karlovy Vary už opravdu musely. V případě, že by prohrály, odskočili by soupeři velikým rozdílem, což by se během následujících pár zápasů již nemuselo podařit stáhnout. „Byli jsme nervózní, ale začátkem první třetiny jsme to shodili ze sebe a myslím si, že se to povedlo a hlavně jsme to dotáhli do vítězného konce, což je to nejdůležitější,“ tvrdí.

Když energetici po dvou třetinách vedli, možná si někteří fanoušci vzpomněli na spoustu zápasů, ve kterých takový náskok jejich oblíbenci promrhali a nakonec odešli ze zápasu úplně bez bodu. Tentokrát si ale Západočeši dali veliký pozor, opravdu nechybovali a Jihlavu k ničemu nepustili. „Chtěli jsme to hrát hlavně dobře dozadu, nedostat žádný gól. To se nám povedlo, nechtěli jsme dělat žádné fauly. Sice se jich pár objevilo, ale ubránili jsme to, takže paráda,“ uzavírá s úsměvem na tváři Ondřej Beránek, který se v baráži stal jedním z nejdůležitějších hráčů karlovarského týmu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz