Ve Zlíně se cítím perfektně, hlásí Vopelka po skalpu Plzně. Zůstane?

Foto: David Peška, beranizlin.cz

16. prosince 2020, 19:28

Lukáš Mihal

Ve Zlíně se konečně dočkali! Berani zlomili třízápasovou šňůru porážek a připsali si teprve třetí domácí vítězství v sezoně, proti favorizované Plzni otočili z 0:1 na 2:1.

„Plzeň za sebou měla dvě porážky, dobře se na zápas nachystala. Bylo vidět, že ho chtěli zvládnout, takže těžké utkání. Jen díky naší vůli a bojovnosti jsme to ubojovali a vyhráli," hodnotil brankář Daniel Huf, který k výhře přispěl 16 úspěšnými zákroky. Příliš práce sice neměl, ale skvěle podržel svůj tým v těžkých chvílích, díky čemuž se konečně dočkal vychytaného vítězství.

Zlínu se však zase vůbec nepovedl začátek zápasu. V úvodní části zaostával, kvůli čemuž přišly rovnou tři fauly, přičemž jeden z nich indiáni potrestali gólem Jaroslava Kracíka, který pálil z druhé vlny, přičemž zlínského brankáře překonal střelou ke vzdálenější tyči. Kouč Robert Svoboda byl na své svěřence proto hodně naštvaný, což dával hlasitě najevo.

„Nehráli jsme vůbec dobře, takže jsme si k tomu potřebovali něco říct a něco změnit. Jak jste viděli, tak nám to pomohlo, nakonec jsme dokázali zápas vyhrát,“ pozitivně hodnotil výstup svého trenéra Lukáš Vopelka. Ševci ve druhém dějství ožili, ale zase se museli bránit při nebezpečných přesilovkách soupeře.

„Věděli jsme už z předchozího utkání, jak hrají přesilovky, že jsou nebezpeční, takže jsme na to byli dobře nachystaní. Musím pochválit chlapy, výborně bránili, skákali do střel, blokovali, hodně mi pomohli. To se na tom výsledku všechno projeví a musím jim poděkovat," pochválil své spoluhráče 21letý brankář.

Zlín se díky dobré obraně pomalu dostával do hry a pak už to přišlo. Hosté nedokázali uklidit nahození z předbrankového prostoru, takže se kotouč pokoušel dotlačit do sítě Michal Poletín. Ten nebyl úspěšný, takže kus gumy přenechal Antonínu Honejskovi, který s ním objel bránu a zcela tak překvapil Dominika Pavláta, který nestačil zareagovat.

„Dlouho jsme se trápili, nemohli jsme několik zápasů dát gól, ale když jsme se konečně prosadili, tak to najednou spadlo, ale ta třetí třetina byla čistě jenom ubojovaná,“ smekl před svými spoluhráči Lukáš Vopelka, jehož chvíle slávy měla také přijít. Žlutomodří totiž od vyrovnávacího gólu byli mnohem lepší a pomýšleli na dokonání obratu, což se nakonec povedlo.

Berani se sice neprosadili z přesilové hry, ale v náporu pokračovali, za což byli náležitě odměněni. Vopelka výborně pálil od modré čáry, přičemž plzeňský brankář vůbec neviděl, takže na střelu letící do levé šibenice nemohl reagovat. „Já se tu cítím zatím perfektně, ale teď je ve mně momentálně pocit, že jsme porazili Plzeň, což je asi největší pocit, který v sobě teď mám,“ srčelo nadšení z druhého střelce zlínského gólu.

„Nasazení a bojovnost tam byly od začátku zápasu. Ale jak jsme dali gól, vyrovnali jsme, bylo to z brány krásně vidět, klukům to dodalo energii a pomohlo to celému mužstvu. A po tom rychlém druhém gólu už to byla paráda," přitakával Huf.

Ševci tak po dlouhé době vedli v nějakém zápase, ale bylo před nimi ještě hodně práce. Plzeň se nehodlala vzdát a aktivně usilovala o vyrovnání, které však nakonec nepřišlo, za což možná mohl i fakt, že hosté hráli jen na tři útočné lajny. „Je to možné, protože síly dochází a těch zápasů bylo spoustu. Mají toho hodně, stejně jako my. Na druhou stranu si myslím, že hráli hodně dobře, naštěstí Dan Huf to zavřel,“ pochválil své protihráče i vlastního gólmana nový zlínský forvard.

„Takové vítězství nám může strašně pomoci do dalších zápasů, které nás čekají po reprezentační přestávce.“

Plzeň nevyhrála třetí utkání za sebou. I proto, že ve Zlíně vyšel naprázdno Milan Gulaš. Byl sie aktivní, ale vzhledem k dobré práci domácí defenzivy se do žádné vyložené šance nedostal. „Milan Gulaš je nebezpečný svým pohybem, když nestřílí, tak vytváří prostor pro další hráče, takže jsme o něm určitě věděli, ale mají tam spoustu hráčů, kteří dokážou dát gól. Naštěstí nám zase zachytal perfektně brankář a vyhráli jsme,“ těšilo Vopelku.

Ten zamířil k Beranům po konci v Košicích a zatím se mu daří, za šest utkání zapsal stejný počet bodů (2+4). „Jsem rád, že hodně hraju. Moc si to užívám. A to nejen na ledě. Ve Zlíně je naprosto skvělá parta,“ hlásil útočník, který má na Moravě smlouvu jen do konce kalendářního roku. „Jestli zůstanu, to nezáleží úplně na mně, to je spíš otázka na někoho jiného,“ dodal.

Žlutomodří díky jeho trefě po třech porážkách konečně slavili a krátké volno se jim tedy bude prožívat mnohem lépe. „Výhra je strašně důležitá. My jsme teď vlastně prohráli tři zápasy a všechny tři byly taková plácaná, nemohli jsme dát gól, trápili jsme se. Takové vítězství nám může strašně pomoci do dalších zápasů, které nás čekají po reprezentační přestávce,“ říkala nová akvizace ve zlínském dresu.

Huf: Přesně takový zápas jsme potřebovali

Souhlasí s ní také mladý zlínský brankář: „V kabině super, přesně takový zápas jsme potřebovali. Konečně výhra, takže to z nás všechno spadlo. Těch pár dní bez zápasů, co teď máme, bude snazších, člověk si to lépe užije, zregeneruje, vrátí se sebevědomí,“ pokyvoval.

Berani se tak po deseti dnech konečně mohli radovat. V tabulce jim to ale moc nepomohlo, jelikož jsou stále předposlední, protože v předešlých domácích duelech nestačili na Litvínov a Olomouc, což jsou celky ze stejné části tabulky. I tři body proti Plzni se však počítají, dokonce se zdá, jakoby Berani poráželi jen silnější soupeře, protože předtím si vyšlápli na Liberec.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz