<

Ve Znojmě vyvěsili Fryčerův dres. Byl jsem dost naměkko, přiznává Svoboda

Foto: Kamila Chmel, hcorli.cz

20. září 2021, 14:01

Adam Bagar

Znojmo před úvodním domácím střetnutím v sezoně uctilo památku svého bývalého trenéra Miroslava Fryčera, jehož dres s číslem čtrnáct vystoupal pod střechu Nevoga arény.

Někdejší vynikající útočník a později trenér v dubnu podlehl krátké nemoci, Orli si jej nyní připomněli. O vytažení dresu Miroslava Fryčera pod strop haly se postaral jeho celoživotní kamarád a další hokejová legenda Peter Šťastný.

„Mirek byl bezpochyby největší hokejovou osobností, která kdy v našem klubu působila. Zanechal tady obrovskou stopu,“ uvedl prezident klubu Pavel Ohera s tím, že je jen správně, že Znojmo vyřadilo jeho číslo 14 a vyvěsilo dres.

„Pro mě osobně i pro tým to byl hodně emotivní večer. Kvůli předzápasovému ceremoniálu a vyvěšení dresu Mirka Fryčera, ale i dlouhé pauze, kdy jsme doma soutěž nehráli, to bylo totálně specifické,“ líčil útočník Tomáš Svoboda.

Síla okamžiku jako by na Orly zpočátku dolehla, po první třetině prohrávali s Vídní 1:3. „Bylo těžké se s tolika emocemi na začátku zápasu srovnat, byl jsem z toho dost naměkko. K tomu jsme dostali hned v prvním střídání gól,“ přiznal.

Foto: Kamila Chmel, hcorli.cz

Ve druhé části ale svěřenci trenérů Jiřího Berouna a Tomáše Jakeše srovnali krok a ve třetím dějství dokonce dokonali parádní obrat zásluhou kapitána Radima Matuše, který gólem na 5:4 potěšil téměř tři tisíce znojemských příznivců.

I oni Svobodu dojali. „Jsem moc rád, že si našli cestu a vrátili se, doufám, natrvalo k hokeji. Jsem šťastný, že speciálně na tento zápas fanoušci dorazili, protože kdyby tu byla polovina stadionu, tak by derby nemělo potřebný šmrnc.“

Foto: Kamila Chmel, hcorli.cz

Znojmo tak po úvodní porážce 4:5 z italského Bolzana doma zapsalo zrcadlový výsledek a tudíž i první tři body do tabulky. Zdá se, že jeho zápasy po návratu do ICEHL budou bavit. Aspoň tedy diváky, kteří milují ono koření hokeje.

„Ale devět inkasovaných gólů za dva zápasy je skutečně hodně, musíme na tom zapracovat. Nemyslím si, že to hrajeme úplně špatně, ale když jdeme do vedení, tak najednou začneme hrát trochu něco jiného,“ všiml si Tomáš Svoboda.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz