Vejmelka se přihlásil o post jedničky: Důležité zápasy nás ale teprve čekají

Foto: Jan Beneš, Český hokej

Karel Vejmelka zvládl svůj reprezentační debut na jedničku. V sobotu s Finy inkasoval pouze jednou, v neděli dokonce vystavil stopku všem střelcům Švýcarska a výrazně tak pomohl k celkové výhře Česka na turnaji Beijer Hockey Games.

Češi sice vyhráli 3:0, ale góly nastříleli až v závěru. Vejmelka neodchytal vůbec jednoduchý zápas. Zatímco s Finy na něj letělo střel poskrovnu, hráči Švýcarska na něj vyslali více než třicet neúspěšných pokusů.

„Rozdíl v obou zápasech byl samozřejmě velký,“ pousmál se jeden z objevů letošní sezony NHL. „Jsem zvyklý, že na mě létá hodně střel, takže jiné to bylo především s Finy. Se Švýcary jsme ale opět hráli dobře, podařilo se nám dát tři branky, takže můžeme být spokojení,“ hodnotil poslední vystoupení Česka ve Stockholmu.

Spoustu Vejmelkových zákroků bylo z kategorie těch hodně těžkých, Švýcaři několikrát českou obranu přečíslili nebo ji dokonce úplně ujeli.

„Hodně ale pomohlo i to, že jsem spoustu střel viděl, nebo letěly vedle. Což se samozřejmě odvíjí i od toho, jak hrají kluci přede mnou. Nula je pro mě třešničkou na dortu, musíme ale pokračovat dál a neusnout na vavřínech, protože důležité zápasy nás teprve čekají,“ uvědomuje si opora Arizony.

Poněkud nezvykle odchytal pětadvacetiletý brankář dva zápasy ve dvou dnech, Kari Jalonen si jej totiž chtěl pořádně prověřit.

„Nula je pro mě třešničkou na dortu, musíme ale pokračovat dál a neusnout na vavřínech, protože důležité zápasy nás teprve čekají.“

„V sezoně jsem takto po sobě jdoucích zápasů odchytal dost, takže jsem věděl, co všechno to obnáší. Únava nějaká je, na druhou stranu s Finy jsem těch zákroků neměl tolik, takže to není tak hrozné,“ pokračuje možná jednička pro nadcházející mistrovství světa.

Jak vůbec vnímá svou pozici v týmu? „Kdo bude chytat, to se uvidí, rozhodnutí je na trenérech. Všechny zápasy jsme vyhráli, mně se oba povedly, takže se necháme překvapit, co bude dál,“ nedělá si Vejmelka necelý týden před startem MS těžkou hlavu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz