Velká výměna v NHL! Střelec DeBrincat se stěhuje z Chicaga

Foto: nhl.com

Mimosezonní dění v NHL se s draftem klepajícím na dveře dává do pohybu. Jako další rozvířilo vody Chicago, které za několik vysokých výběrů na draftu vyměnilo útočníka Alexe DeBrincata do Ottawy.

O jeho odchodu z Windy City se špitalo delší dobu.

Před pár lety velice úspěšná organizace se rozhodla jít cestou totální přestavby a...

A nyní se zbavila jednoho potenciálních stavebních kamenů.

Jen považte: DeBrincatovi je stále pouze 24 let, už dvakrát ve své kariéře si ovšem odškrtl metu čtyřiceti zářezů a za pět sezon nastřádal 160 gólů. 

To jsou více než solidní, ba přímo vynikající čísla.

„Má výjimečné dovednosti a kvalitní střelu, která mu umožňuje skórovat prakticky odkudkoliv.“

V říjnu 2019 sice podškrábl tříletý bridge kontrakt na 6,4 milionů dolarů ročně, jeho budoucnost ale není v Chicagu.

Potenciál drobného forvarda se nyní ještě víc pokusí rozvinout v kanadské Ottawě, která za něj obětovala letošní výběry na draftu v prvním (celkově 7.) a druhém kole (celkově 39.) plus výběr ve třetím kole v roce 2024.

„Je to dynamický útočník, v útočném pásmu pro soupeře představuje gólovou hrozbu. Udržuje si skvělý přehled, má výjimečné dovednosti a kvalitní střelu, která mu umožňuje skórovat prakticky odkudkoliv,“ uvedl v prohlášení generální manažer Pierre Dorion.

Blackhawks tak v noci přece jen budou vybírat z plejády mladých talentů. Svou originální volbu (celkově 6.) totiž poslali do Columbusu za obránce Setha Jonese.

„Vyměnit hráče Alexova kalibru bylo neuvěřitelně těžko rozhodnutí.“

„Vyměnit hráče Alexova kalibru bylo neuvěřitelně těžko rozhodnutí. Ale máme pocit, že tento krok připraví Blackhawks na budoucí úspěch a poskytne nám flexibilitu,“ řekl chicagský generální manažer Kyle Davidson.

Foto: nhl.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz