Velké návraty! Rob a Jonák opět spolu na Vsetíně

Foto: hc-vsetin.cz

Vsetín přispěchal s novinkami ohledně kádru na příští sezonu hned po půlnoci. Na Lapač se vrací útočníci Luboš Rob (na fotce) s Vítem Jonákem, ze Slavie pak přichází obránce Lukáš Buchta.

„Na dalším doplnění a posílení kádru pracujeme," říká na vsetínském webu jednatel Daniel Tobola. „Změny letos možná nebudou tak velké jako v uplynulých sezonách."

Aktuálně už má Vsetín na soupisce tři brankáře, sedm obránců a devět útočníků.

Oproti loňské sezoně zatím zůstávají bez smlouvy třeba Jakub Babka, Roman Vlach nebo Tomáš Kudělka. „Věříme, že se v příštích dnech dohodneme s dalšími hráči z loňského týmu a že se nám kádr podaří vhodně doplnit,“ doufá Tobola.

„Změny letos možná nebudou tak velké jako v uplynulých sezonách."

Vsetín loni doplácel na efektivitu, produktivitu. Oproti Kladnu či Jihlavě nedávali Valaši tolik gólů.

To by měl změnit Luboš Rob. Všichni si pamatují, jak na Lapači v sezoně 2018/2019 zářil – v základní části nasázel 39 branek, což je dodnes druhý nejlepší výkon v prvoligové historii.

Rob si následně vysloužil Cenu Tomáše Zelenky a dostal laso z extraligové Plzně. Po dvou sezonách v extralize se opět představí v Chance lize. 

„Obrovskou výhodou je, že se vrací do známého prostředí, kde se mu navíc dařilo. Teď je o dva roky zkušenější o vyšší soutěž. Je v ideálním hokejovém věku," říká Tobola pro hc-vsetin.cz. 

„Luboš Rob? Obrovskou výhodou je, že se vrací do známého prostředí."

Rob tehdy zářil i díky spolupráci s Antonínem Pechancem a Vítem Jonákem. Pechanec na Lapači skončil, Rob se aspoň znovu sejde s Jonákem.

Jonák se na Vsetín, kterému dokonce dělal kapitána, vrací po jedné sezoně v Českých Budějovicích. „Je to přirozený lídr týmu v ideálním věku. Jakmile se naskytla možnost, že zvažuje variantu návratu na Lapač, tak jsme se jí cíleně věnovali," prozrazuje Tobola. 

Třetí posilou se stal obránce Lukáš Buchta, který hrál letos za Slavii (32 utkání, 5+5). „Je to inteligentní hráč, který má ideální parametry pro obránce," popisuje Tobola. „Lukáš pochází z regionu, má k Valašsku vztah. Jsme rádi, že dal přednost Lapači a že se sem těší."

Tvořící se kádr VHK ROBE Vsetín

Brankáři: David Gába, Jakub Málek, David Sachr.

Obránci: Lukáš Buchta, Ondřej Smetana, Tom Ondračka, Šimon Jenáček, Jakub Jenáček, Michal Hryciow, Lubomír Štach.

Útočníci: Luboš Rob, Vít Jonák, David Březina, Jan Berger, Adam Zeman, Daniel Klímek, Roman Půček, Adam Hořanský, David Vítek.

Foto: Martin Pavlík, Martin V. Víta, hc-vsetin.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz