Velké změny ve Slavii! Končí Doležal, Krejčí nebo asistent trenéra

Foto: Karel Švec, hc-slavia.cz

„Na příští sezonu dojde k poměrně velké obměně týmu," říká v rozhovoru pro klubový web Slavie sportovní manažer Jaroslav Bednář. Ten prozradil, že Pražané nepočítají hned s osmi hráči, více prostoru by měli dostat odchovanci klubu.

Pokračovat ve Slavii nebude ani klubová ikona Jiří Doležal. Tento 36letý útočník má se sešívanými dokonce titul z roku 2008.

„V první řadě bych chtěl poděkovat Jirkovi Doležalovi, který odvedl v průběhu kariéry pro Slavii skvělé služby a velmi si ho za jeho přínos vážíme, nicméně je jedním z hráčů, kteří u nás pokračovat nebudou," prozrazuje Bednář.

„Dále jsme poděkovali Martinu Michajlovovi, Petru Kafkovi, Danovi Krejčímu, Matyáši Zelingrovi, Patriku Machačovi a Filipu Vlčkovi," dodává pro hc-slavia.cz.

Brankář Michajlov se dělil o post jedničky s Romanem Málkem mladším. Teď to vypadá, že přednost dostal přeci jen Málek.

32letý Kafka po dvou letech končí, předtím zářil v dresu Frýdku-Místku nebo Prostějova. Letos měl včetně play off 35 bodů.

Velkou ztrátou je odchod obránce Krejčího. Ten byl suverénně nejproduktivnějším zadákem pražského klubu, v rámci celé ligy byl třetím nejlepším bekem (31 kanadských bodů).

„Dále jsme poděkovali Martinu Michajlovovi, Petru Kafkovi, Danovi Krejčímu, Matyáši Zelingrovi, Patriku Machačovi a Filipu Vlčkovi."

Navíc laso do extraligy dostal 20letý bek.

Mikuláš Hovorka si svými výbornými výkony řekl o zájem extraligových klubů a dostane šanci v nejvyšší soutěži, což ukazuje, že to s prací s mladými hráči myslíme vážně a chceme je posouvat dál," komentuje sportovní manažer Slavie.

V průběhu sezony vypomohl Pražanům i zkušený trenér Jiří Šejba, předtím skončil předčasně v Porubě.

„Byli jsme domluveni na spolupráci do konce sezony a on sám nyní čeká na jinou výzvu. Jirka tady za tu krátkou dobu odvedl kus práce a chtěli bychom mu za to poděkovat."

„Mikuláš Hovorka si svými výbornými výkony řekl o zájem extraligových klubů a dostane šanci v nejvyšší soutěži."

S dalšími hráči se ještě jedná. Každopádně větší prostor by měli dostat mladí hokejisté.

„Chceme dát větší roli našim odchovancům, jako jsou například Robin Všetečka, Jarda Brož nebo David Šteiner," nastiňuje Bednář.

Navíc se dají očekávat i zajímavé příchody, ale bližší informace ještě sešívaní nepodali.

„Na začátku května zveřejníme nové posily a myslím si, že mezi nimi jsou velice zajímaví hráči, o kterých jsme přesvědčeni, že posunou Slavii zase hokejově dál."

„Na začátku května zveřejníme nové posily a myslím si, že mezi nimi jsou velice zajímaví hráči."

Slavia má podle Bednáře přibližně z osmdesáti procent tým poskládaný. Již dříve podepsali nové kontrakty Tadeáš Hejda nebo Robin Všetečka. Mluví se navíc o příchodu útočníka Vladimíra Růžičky.

Bude on jednou ze zajímavých posil?

Slavia v letošní sezoně nebyla daleko od toho, aby vyřadila ambiciózní Vsetín, ale nakonec pro Pražany skončila sezona ve čtvrtfinále. V dalším ročníku se kádr výrazně promění.

Foto: Jakub Mezlík, hc-slavia.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz