Velký odchod v Chance lize! Korkiakoski končí v Litoměřicích

Foto: Kateřina Kundertová

Dva roky patřil ke klíčovým postavám Stadionu, další zápasy už ale na severu nepřidá. Markus Korkiakoski odmítl nabídku na prodloužení smlouvy a v klubu pokračovat nebude. Pro hokej.cz to potvrdil sám finský hokejista.

Korkiakoski ale podle svých slov zůstává v Chance lize. Zatím můžeme jen spekulovat, kam povedou další kroky finského snipera. Přestupové období pro české kluby začíná 1. května.

Pro Litoměřice jde ovšem o obrovskou ztrátu. Korkiakoski byl v posledních dvou sezonách klíčovou oporou, i díky němu letos Stadion po základní části obsadil historické šesté místo. Rok předtím se výraznou měrou podepsal pod litoměřický postup do play off.

V předchozím ročníku řádilo v útoku Severočechů trio KKK: tedy Jan Kloz, Martin Kadlec a Markus Korkiakoski. Prvně jmenovaný následně zmizel do Pardubic, potažmo Českých Budějovic. Teď odchází i druhý z ofenzivního trojzubce. Na soupisce Stadionu tak (zatím) zůstává jen Kadlec.

Hlavním důvodem odchodu z Litoměřic je podle Korkiakoskiho touha po nové výzvě. Osmadvacetiletý útočník mimo jiné v první lize zaujal efektním nájezdy nebo jiný fintami. O jeho služby by zcela jistě mělo zájem mnoho klubů z Chance ligy, jeho další destinace ale prozatím zůstává neznámá.

Korkiakoski do Litoměřic přišel z francouzského Štrasburku. Předtím několik let patřil k výrazným postavám druhé nejvyšší finské soutěže, dospívání strávil v mládežnických výběrech Kärpätu Oulu.

V dresu Stadionu se hned první rok stal nejproduktivnějším hráčem, když nasázel 24 branek a přidal 33 asistencí. V této sezoně zaznamenal velmi podobná čísla: jeho bilance byla 25 gólů a 32 nahrávek.

Který klub z Chance ligy finského střelce ulovil?

Foto: Karolína Štolcová, hclitomerice.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz