VIDEO: Bartošák baví hokejový svět! Trenér mi teď píská do ucha, hlásí

7. dubna 2015, 12:45

Adam Bagar

Dvaadvacetiletý gólman Patrik Bartošák se stal hitem internetu, konkrétně svým počínáním při střetnutí nižší zámořské AHL, když zneškodnil samostatný nájezd, o němž vůbec nevěděl. Dost kuriózní moment se odehrál na ledě Hartfordu, kde neslyšel hvizd hlavního rozhodčího a svou laxností nachytal střelce Joeyho Crabba. "Něco takového se nevidí každý den, stalo se to tady velkým hitem a mám to pořád na talíři," směje se mladý brankář v rozhovoru pro hokej.cz.

Tak takováhle situace se často nevidí. Patrik Bartošák při samostatných nájezdech stál, koncentroval se a koukal do ledu, když v tom ho do betonů z ničeho trefil puk. "Byl jsem překvapený. V tu chvíli jsem vůbec nevěděl, co dělat. Jen jsem se otočil a zeptal střelce, jestli se to opravdu stalo, nebo se mi to zdá," popisuje kopřivnický rodák úsměvný moment z nedělního střetnutí.

Bartošák zkrátka ve vřavě, jaká v Hartfordu po závěrečném smazání manka dvou branek panovala, neslyšel hvizd rozhodčího, který dal Crabbovi pokyn k rozjezdu. "V porovnání s Hershey nebo St. Johns je tam poměrně tiché prostředí, pár minut před koncem jsme však vedli 2:0 a domácí dokázali srovnat. To dostalo fanoušky do varu a snažili se o hlasitou podporu," říká.

"Na tréninku vedle mě stál trenér a celou dobu mi pískal hlasitě do ucha před každým cvičením, abych věděl, že začalo. Samozřejmě z legrace."

Jakmile zkušený Crabb, který má za sebou několik startů v zámořské NHL, selhal, pobavení aktérů bylo na místě. "Rozhodčí jenom kývl hlavou, hodil na mne takový úsměv ve stylu "Však co, chytil jsi to" a odjel na druhý konec plochy. Spoluhráči či trenéři se mi pak smáli. A když se na to podívám, opravdu je to dost úsměvné," ví Patrik Bartošák, který se stal hitem internetu.

"Nevím, jestli je tohle zrovna ideální situace, kterou by se člověk chtěl vychloubat. Samozřejmě se to stalo během noci hokejovým momentem víkendu. A jak vidím, tak nejen v Americe. Fanoušci jsou z toho nadšení a mám to dost na talíři. Třeba na tréninku vedle mě stál trenér a celou dobu mi z legrace pískal hlasitě do ucha před cvičeními, abych věděl, že začala," líčí.

Bartošák se dokonce po svém netradičním zákroku dostal i do prestižních médií. "Opravdu to je obrovský hit, přece jen to člověk nevidí každý den. Gratuloval mně také kustod, že jsem se dostal až do takových televizí jako třeba TSN," směje se Patrik Bartošák, jenž na svém twitterovém účtu napsal, že by potřeboval v bojích naslouchátko, i tím mnoho fanoušků pobavil.

A v neposlední řadě také sám sebe. "Beru to s úsměvem. Je mi jasné, že to hned vyšumí a snad si na to už nikdo nevzpomene," říká pobaveně Bartošák, jenž touží s Manchesterem po triumfu v soutěži, které zatím vládne. "Odhodlání mančaftu je obrovské, týmu se dost daří a na tom záleží ze všeho nejvíc. I já jsem se sezonou spokojený," zakončuje gólman Los Angeles.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz