VIDEO: Tak jsme mistři, no a coo! Oslavy postupu českých hokejistek

Foto: Martin Voltr

Celkem šestkrát během sedmi dnů zněla zimním stadionem ve francouzském Rouenu česká hymna. Hokejistky ovládly mistrovství světa divize IA famózním způsobem, turnajem prošly bez ztráty jediného bodu! Česká parta držela při sobě od začátku do konce a prokázala, že za uplynulé dva roky udělala kus práce, na jejímž konci stojí návrat mezi nejlepších osm týmů planety. Po závěrečném utkání mohly na ostrově Lacroix propuknout zasloužené oslavy.

Žádný soupeř nenašel sílu na to, aby českou mašinu zastavil. Opakoval se tak scénář z loňského Přerova, který ještě nebyl přímo postupový, a ženská reprezentace vyhrála na mistrovstvích divize IA už čtrnáct utkání v řadě. Po neúspěšné listopadové baráži se hokejistky pořádně kously, v novém roce nenašly jediného přemožitele. Vyhrály turnaj ve Švýcarsku, kde si poradily i s domácími bronzovými medailistkami ze Soči, ve vrcholící přípravě navíc odehrály tři po sobě jdoucí zápasy s čistým kontem.

A na francouzské půdě přišla odměna, vyvrcholení všech snah. Češky si postupně poradily s Lotyšskem (5:1), Francií (4:0), Rakouskem (4:1), Dánskem (3:0) i Norskem (4:2). Patnáct bodů z patnácti možných!

Šampionát v Rouenu přes některé problémy celkem vyšel i po organizační stránce, pořadatelům se podařilo natáhnout do ochozů dohromady 13 599 diváků, čímž překonali i loňský Přerov. Domácí reprezentace vždy hrála před bouřlivou kulisou a v neatraktivních časech se o výbornou atmosféru staraly děti ze škol. Snad i proto si Francouzky zasloužily otočit poslední utkání a získat bronz. Svůj nejlepší výsledek v historii zaznamenaly také stříbrné Rakušanky.

Hlavní sláva ale patřila české reprezentaci. Kromě zlatých medailí převzala i tři ze čtyř individuálních trofejí – nejlepší brankářkou byla stejně jako loni Klára Peslarová, jež inkasovala ve čtyřech zápasech jen dva góly, mezi obránkyněmi ocenil direktoriát její vrstevnici Anetu Tejralovou a nejužitečnější hokejistkou celého mistrovství se stala česká kapitánka Alena Polenská. Všechny naprosto zaslouženě! Jen trofej pro nejlepší útočnici putovala do jiných než českých rukou, převzala ji Rakušanka Anna Meixnerová, s 11 body (8+3) nejproduktivnější hráčka turnaje.

Nejlepší hráčky MS divize IA: Zleva Anna Meixnerová, Aneta Tejralová, Klára Peslarová a Alena Polenská

Nejlepší hráčky MS divize IA: Zleva Anna Meixnerová, Aneta Tejralová, Klára Peslarová a Alena Polenská | Foto: Martin Voltr

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz