VIDEO: Vantuch píchl Ritticha holí do rozkroku, přijde o čtyři zápasy

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

28. března 2016, 13:15

Adam Bagar

Podruhé v krátkém čase se disciplinární komise Tipsport extraligy v čele s jejím šéfem Karlem Holým zabývala zákrokem hradeckého útočníka Lukáše Vantucha. Tomu sice ještě ostrý hit na Tomáše Urbana prošel, ovšem sekera do rozkroku boleslavského brankáře Davida Ritticha už nikoli. Disciplinárka ji ocenila stopkou na čtyři soutěžní utkání, která si vytáhlý hráč odsedí až na startu následujícího ročníku 2016-17.

K incidentu došlo v šestém utkání čtvrtfinálové série na ledě Mladé Boleslavi, která v tu chvíli vedla už 4:0 a směřovala za historickým postupem do semifinále. Na světelné tabuli svítil čas 56:47, když hradecký útočník Lukáš Vantuch naprosto zbytečně a evidentně cíleně zajel holí do boleslavského gólmana Davida Ritticha, který se svíjel v bolestech.

Bruslaři pochopitelně svého brankáře chránili a role mstitele se ujal Jakub Klepiš. "Myslím, že by každý zareagoval stejně jako já. Vantuchovi to ale nemám za zlé. Když na konci prohráváte, tak se snažíte udělat cokoli," líčí boleslavský útočník, který za následnou pěstní odplatu dostal menší trest za hrubost. A Vantuch? Ten musel předčasně do kabin.

Hlavní arbitři Pavel Hodek a Robin Šír ani chvíli neváhali a hostujícímu dlouhánovi udělili trest na pět minut plus do konce utkání za sekání. Teď si k tomu řekla své také disciplinárka, která dala rozhodčím za pravdu, Vantucha nešetřila a přidala mu stopku nepodmíněně na čtyři utkání. Ta si hradecký rebel vzhledem k vyřazení odsedí až v příští sezoně.

"Zákrok byl veden na brankáře Ritticha, který chytil puk do lapačky, a to tím způsobem, že ho Vantuch úmyslně zasáhl holí do oblasti třísel či rozkroku. Vzhledem k předchozímu rozštěpu měl navíc gólman minimální možnost se zákroku bránit," sděluje šéf disciplinární komise Karel Holý, který už po pátém zápase řešil Vantuchův atak na Tomáše Urbana.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz