<

Vím, čeho je Pech schopný, říká Gulaš. Kvůli porodu hlídal mobil

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

17. září 2017, 21:01

Jan Kulíšek

Plzeňská Škoda uhájila domácí led i ve třetím letošním vystoupení a porazila těsným rozdílem pražskou Spartu. Ta si tak připsala druhou prohru ve venkovním duelu za sebou, po výprasku od Vítkovic 6:1 musela kousat i výhru indiánů v poměru 4:3.

Západočeši začali duel sebevědomě a po první třetině si odnesli do kabin nadějný náskok 2:0. Zaslouženě. Pražany takřka k ničemu nepustili. „Vstoupili jsme do utkání tak, jak jsme chtěli,“ kvitovali nástup indiánů na pozápasové tiskové konferenci Milan Gulaš a Lukáš Pulpán.

Do druhé dvacetiminutovky nastoupila ale jiná Sparta. Domácí nejprve potrestala v přesilovce, kdy na branky Kratěny a Kodýtka našel odpověď Černoch a necelé dvě minuty nato Reichenberg vyrovnával na 2:2. Pravděpodobně klíčová trefa ale zapadla za záda sparťanského gólmana. Plzeň, ač v herním útlumu, dokázala také v početní výhodě udeřit.

Diváci strašně řvali, říká po prvním gólu v Plzni Kodýtek

To akci dvou ve 34. minutě na jednoho zakončil přesnou střelou Tomáš Mertl. „Druhá třetina? To byla taková plácaná. Hodně oslabení, hodně přesilovek,“ řekl Pulpán. Jedním dechel ale uznal, že branky, které v poslední době Škoda dostává, často padají až po hrubých chybách obránců. „Bavíme se o tom, protože nás to samozřejmě sráží. Důležitější je, že jsme se z toho oklepali a utkání převážili na naší stranu. Na videu si to ale určitě rozebereme,“ vysvětloval.

Ve třetí třetině hráli domácí většinu času na puku a snažili se kontrolovat hru. A když pak v 48. minutě přiťukl mezi kruhy Mertl Milanu Gulašovi, který zvýšil na 4:2, zdálo se o výsledku rozhodnuto.

Vyhlášený střelec ale pravděpodobně nebude mít největší radost ze vstřeleného gólu, i když je svou zarputilostí a nezlomnou vůlí vyhrát v hokejovém prostředí velice známý. Jeho manželka byla totiž v době zápasu v porodnici a oba rodiče netrpělivě očekávají narození potomka, konkrétně holčičky. „Po první třetině jsem se byl podívat na telefon, jestli nemám dceru na světě. Zatím není, tak teď jedu za ženou a od klubu jsem dostal na pondělí volno. Takže doufám, že to přijde v nejbližší době, abych mohl být ve středu zase na tréninku,“ prozradil novinářům.

Gulaš patřil znovu k jedné z výrazných postav duelu. Mimo již zmiňované vstřelené branky, o které prohlásil, že ani neví, jak padla, že jen zamířil na klec, takže nemůže říct, jestli vypálil nahoru, nebo dolů, si totiž na své konto připsal další tři střely, rozdal tři hity a nasbíral také 12 trestných minut. Okomenoval své vyloučení, což mu přineslo osobní trest.

„O tom zákroku si myslím své, protože sparťan měl být připravený na ten střet, hrajeme profesionální sport a tak to chodí každé střídání. Byl to sporný moment, ale já se na druhou stranu musím udržet. A určitě za to přispěju něco do kasy,“ popisoval Gulaš. „No, to asi jo! Deset za deset, bude to drahý,“ rozesmátě přitakal Pulpán, který v plzeňské kabině dělá pokladníka. „Neřekl jsem mu půl sprostého slova, to se držím, ale svůj názor na zákrok jsem mu řekl,“ dovysvětloval výměnu názorů Gulaš.

Sestřih utkání HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha

Sparta ale ukázala bojovné srdce a v dlouhé power-play dokázala 33 sekund před závěrečnou sirénou snížit díky Andreji Kudrnovi. A jak emoce bobtnaly v každém z účastníků, v další výměně názorů se ocitl znovu Gulaš. A to právě s Pechem. „Byl to vyhecovaný zápas a se Spartou, takhle to s nimi chodí. Navíc jsme měli plnej dům, přišla spousta diváků nás podpořit a tohle mají rádi. S Pecháčkem se znám dlouhou a vím, co je v takových momentech schopný udělat jen pro to, aby dostali přesilovku, takže se mi to nelíbilo a dal jsem to najevo,“ poodkryl téma diskuze Gulaš.

Sparta už na vyrovnání nedosáhla, a tak všechny tři body zůstaly v Plzni. „Domácí zápasy nám vycházejí lépe. Přijde mi, že venku hrajeme první třetiny příliš ustrašeně. Těžko říct proč. Doufám, že se to zlepší a budeme body vozit i z ledů jiných týmů,“ uzavřel Pulpán. Jestli se mu jeho přání vyplní, to se dozvíme v pátek. Indiáni totiž zajíždějí na led Mladé Boleslavi.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz