Vítaný test pro juniorky, znovu vyrazí na trojzápas do Finska

Foto: ČOV / Barbora Reichová

České hokejistky do osmnácti let pomalu ladí přípravu směrem k začátku června, kdy vyrazí na mistrovství světa do Spojených států. Další akcí pro ně bude trojutkání ve Finsku.

Co se zdálo být už dříve jasné, to v probíhajícím týdnu potvrdil výkonný výbor Českého hokeje: U českých juniorek bude i nadále pokračovat jako hlavní trenér Dušan Andrašovský. Nic mu tedy nebrání v tom, aby tým připravoval na odložený světový šampionát.

Po soustředění v Náchodě přibyla do kalendáře ženské osmnáctky velmi solidní prověrka proti špičkovému evropskému soupeři. Češky se v pondělí 25. dubna rovnou sejdou na pražském letišti, odkud vyrazí do Helsinek.

Mezi úterkem a čtvrtkem pak v rámci této „rychloakce“ odehrají trojici zápasů ve finském sportovním středisku Kuortane proti domácím vrstevnicím. Zajímavostí je, že ke třetímu duelu nastoupí už v devět hodin ráno místního času (tedy osm českého).

Srovnání to bude pro Češky o to přínosnější, že si stejné zápasy zopakují po čtyřech měsících, a tedy uvidí, kam se za tu dobu posunuly. V prosinci se postupně zlepšovaly, po prohrách 0:3 a 3:5 na závěr zvítězily 4:1.

Nominace ženské osmnáctky

Brankářky:
Barbora Dalecká (Chrudim), Denisa Dudková (Roudnice nad Labem).

Obránkyně:
Eliška Hotová, Beáta Narovcová (obě Příbram), Anežka Hračová (Prostějov), Tereza Mašková (Pilsen Wolves), Anna Vaníčková (Žebrák), Klaudie Slavíčková (Louny).

Útočnice:
Adriana Dubová
(Chrudim), Nicol Příhodová (Sparta Praha), Barbora Bartáková, Tereza Pištěková (obě Příbram), Barbora Juříčková (Vítkovice), Natálie Brichová (Kutná Hora), Adéla Šapovalivová (Beroun), Tereza Plosová (Liberec), Dominika Malicka (Český Těšín), Petra Matějová (Vsetín), Andrea Trnková (Choceň), Markéta Mazancová (Vermont Academy, USA), Anna Jiřina Pavlasová (Northwood Huskies, USA), Lucie Gruntová (Klášterec nad Ohří).

Náhradnice:

Brankářka: Natálie Prouzová (Nový Bydžov). Obránkyně: Lucie Velinská (Rovaniemi, Finsko), Karolína Veverková (Litvínov), Adéla Wojnarová (Poruba), Tereza Vališová (Břeclav). Útočnice: Anežka Čabelová (Český Krumlov), Adéla Vrhelová (Bílina), Zikmunda Mazancová (Kaufbeuren, Německo).

Realizační tým:

Manažerka: Markéta Mlíkovská
Hlavní trenér: Dušan Andrašovský
Asistent trenéra: Martin Pouska
Trenér brankářek: Václav Vacek
Lékař: MUDr. Radim Jünger
Fyzioterapeutka: Tereza Kraváková
Kondiční trenérka: Zuzana Maňasová
Kustod: František Buček

Program zápasů v Kuortane

Úterý 26. dubna:
16:00 Finsko – Česko

Středa 27. dubna:
16:00 Finsko – Česko

Čtvrtek 28. dubna:
8:00 Finsko – Česko

Začátky jsou uvedeny v českých časech, ve Finsku je o hodinu víc.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz