Vítěz Stanley Cupu Cibák ukončil kariéru. Hrál za Plzeň, Moru i Zlín

Zdroj: hokej.zlin.cz

19. listopadu 2017, 12:07

Adam Bagar

S Tampou Bay před více než třinácti lety slavil zisk Stanley Cupu, v dresu slovenského národního týmu si zahrál na Světovém poháru, dvou světových šampionátech i na turnaji pod pěti kruhy. V Česku hájil barvy Plzně, Olomouce a Zlína. Další starty do sbírky své bohaté kariéry už nepřidá, útočník Martin Cibák se ve 37 letech rozhodl pověsit brusle na hřebík. Informuje o tom slovenský deník Šport.

"Nechtěl jsem o tom příliš hovořit do médií, ale ano, končím. Nastal čas. Myšlenku na konec kariéry jsem v sobě nosil už delší dobu. Ztrácel jsem motivaci a kvůli jiným aktivitám jsem byl časově vytížený. Navíc jsem se nedávno stal dvojnásobným otcem, chci se víc věnovat rodině. I proto to nebylo těžké rozhodování," prozrazuje pro Šport Martin Cibák.

"Nastal čas. Myšlenku na konec kariéry jsem v sobě nosil už delší dobu."

Ten má za sebou kariéru, kteří mu mohou mnozí hokejisté závidět. "To, co mi trenéři dávali od mých mládežnických let, jsem se snažil využít na maximum. Učil jsem se rychle, naslouchal a tvrdě pracoval. Myslím, že jsem toho využil dost, i když někteří tvrdí, že jsem mohl svůj talent přetavit do větších úspěchů a v zámoří vydržet déle," líčí bývalý útočník.

Jeho největším úspěchem je rozhodně zisk Stanley Cupu, v sezoně 2003-04 slavil s Tampou Bay. "Na to období moc rád vzpomínám. Tehdy jsem si ani neuvědomoval, čeho jsem dosáhl. Myslel jsem si, že se to bude opakovat každý rok," přiznává Cibák. K vrcholům kariéry řadí také reprezentaci. "Tehdy se tam všichni těšili. Byli jsme skvělá parta."

"Tehdy jsem si ani neuvědomoval, čeho jsem dosáhl. Myslel jsem si, že se to bude opakovat každý rok."

Cibák si zahrál v dresu národního týmu na Světovém poháru, MS i olympiádě ve Vancouveru. Slováci tam v souboji o bronz vedli po dvou třetinách 3:1 nad Finy, přesto padli 3:5. "To byla obrovská smůla. Mrzí mě to o to víc, že naše legendy jako Zdeno Chára si olympijskou medaili zasloužily," vzpomíná Cibák, který naposledy hrál za Liptovský Mikuláš.

Sedmatřicetiletý centr působil převážnou část kariéry v zahraničí. Kromě 160 startů v NHL má na kontě několik angažmá v ruské KHL, ve Švédsku a rovněž na českých kluzištích. Extraligu si zahrál za Plzeň, Olomouc a Zlín. Indiánům pomohl 15 body ve 30 utkáních, kohoutům 20 body ve 48 zápasech a v dresu Beranů nasbíral devět bodů při 51 startech.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz