Vítkovice udržely progresivního beka. Holaň s ním počítá do dvojice k Polákovi

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

V minulých dnech uzavřeli nové smlouvy Petr Gewiese, Daniel Dolejš nebo Lukáš Krenželok, teď vedení Vítkovic hlásí prodloužení spolupráce s dalším klíčovým hráčem. Dres klubu bude i v následující sezoně oblékat Filip Pyrochta.

Progresivní bek, který v minulosti nastupoval za Liberec, Kometu Brno nebo farmu Nashvillu, přišel do Vítkovic v průběhu letošní sezony z Brna. Okamžitě se zařadil mezi pilíře defenzivy, od trenéra Miloše Holaně dostává hodně prostoru a je velmi platný.

Spolupráce bude pokračovat také v ročníku 2021-22. „Jsem strašně rád, že se nám Filipa Pyrochtu podařilo udržet. Je to skvělá práce našeho vedení. O Filipa jsem osobně velice stál, protože je to mladý a perspektivní hráč. Ofenzivně laděný obránce, což mi vyhovuje," uvedl na klubovém webu Miloš Holaň.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Třebíče má zkušenosti z mezistátního hokeje. Rád by se posunul na ještě vyšší úroveň, pod vedením bývalého skvělého beka Holaně k tomu bude mít příležitost. „Filip chce pracovat a zlepšovat se. I proto jsem rád, že u nás zůstane, protože u nás ten prostor pro posun dostane," připomněl Holaň.

Filip Pyrochta se dohodl na pokračování svého angažmá ve Vítkovicích i pro sezonu 2021/2022

Zveřejnil(a) HC Vítkovice Ridera dne Pátek 12. února 2021

Přiznal, že právě Pyrochtu hodlá v nové sezoně zařadit k ministrovi vítkovického obrany Romanu Polákovi. „Věřím, že to bude fungovat a že se Filipovi jeho rozhodnutí zůstat u nás zúročí,“ doplnil hlavní kouč týmu.

V letošní sezoně sehrál Pyrochta celkem 38 extraligových utkání. V Kometě zaznamenal tři body, po přesunu do Vítkovic si připsal gól a šest asistencí. Účastník MS osmnáctiletých 2013 a 2014 má na kontě 17 startů za národní tým dospělých.

Pyrochta prodloužení spolupráce s Vítkovicemi kvituje. „Jsem spokojený. Po přestupu z Brna se mi hodně ulevilo díky systému, který se ve Vítkovicích hraje. Pan trenér Holaň mi dovolil útočit, takže se v tom i vyžívám, hodně mi to sedí. Z takového hokeje mám radost. Takže jsem rád, že jsem dostal šanci a můžu pokračovat. Doufám, že to Vítkovicím splatím," řekl klubovému webu.

Kádr HC VÍTKOVICE RIDERA

Brankáři:
Daniel Dolejš, Miroslav Svoboda, Darek Bartošák.

Obránci:
Robert Černý, Lukáš Doudera, Patrik Koch, Lukáš Kovář, Jakub Kubeš, Roman Polák, Tomáš Machů, Petr Gewiese, Filip Pyrochta, Guntis Galvinš.

Útočníci:
Jozef Baláž, Jan Bernovský, Rastislav Dej, Rob Flick, Petr Fridrich, Jan Hruška, Zbyněk Irgl, Ivan Ivan, Marek Kalus, Lukáš Krenželok, Dominik Lakatoš, Vojtěch Lednický, Alexandre Mallet, Josef Mikyska, Martin Ryšavý, Jan Schleiss, David Stach, Vladimír Svačina, Nicolas Werbik.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz