Vítkovice získaly kanadského útočníka, loni hrál ve Znojmě

Foto: hc-vitkovice.cz

30. ledna 2021, 19:46

Jan Šimek

Ostravský celek krátce před uzávěrkou přestupního termínu přivedl kýženou posilu do ofenzivy. Zvýšit produktivitu vítkovického útoku by měl urostlý kanadský útočník Rob Flick, jenž naposledy působil v maďarském klubu DVTK Jegesmedvék Miškovec. Vítkovice o příchodu Flicka informovaly na svém webu.

„Je to centr, což je post, který jsme potřebovali posílit. Díky tomu, že hrál ve Znojmě a na Slovensku na něj máme i reference od trenérů a dodám, že pozitivní. Aktuálně k nám přichází do konce sezony s tím, že pokud budeme spokojení s jeho službami, můžeme využít opci a prodloužit do sezony následující,“ vysvětluje vítkovický sportovní ředitel Roman Šimíček na klubovém webu.

V osobě Flicka Vítkovičtí získali silového útočníka, který je schopen hrát na křídle i na pozici centra. Devětadvacetiletý Kanaďan umí dát gól, což prokazoval jak v zámoří, tak v Evropě. Branky střílel v Crimmitschau či EBEL, kterou si vyzkoušel ve Villachu či Znojmě.

„Je to typický centr, což je fajn, protože se vytvoří opět konkurence a kádr se rozšíří, což je hodně dobře. Vedení udělalo velice dobrou práci.“

Zkušený útočník získával ostruhy v AHL, kde působil v Rockofordu, Providence, Portlandu a krátce v kanadské Manitobě. Po přesunu do Evropy si kromě výše uvedených štací vyzkoušel i ve slovenském Zvolenu a naposledy v maďarském Miškovci, který ale hraje slovenskou nejvyšší soutěž. Nyní Flicka čeká první zkušenost s Tipsport extraligou.

Bude hrát už v neděli proti Hradci Králové? To se teprve uvidí. „Rozhodnu se v den utkání, přece jen byl po dlouhé cestě, ale odtrénoval s námi intenzivní trénink,“ říká vítkovický kouč Miloš Holaň. „Navíc je to komunikativní kluk. Těší se na novou výzvu v podobě české extraligy, kterou ještě nikdy nehrál. Je to typický centr, což je fajn, protože se vytvoří opět konkurence a kádr se rozšíří, což je hodně dobře. Vedení udělalo velice dobrou práci. Reference, které máme, čekám, že potvrdí. Cením si jeho pozitivního myšlení, to mají Kanaďané v krvi, věřím, že se mu tady bude dařit.“

Kádr HC VÍTKOVICE RIDERA

Brankáři:
Daniel Dolejš, Miroslav Svoboda, Darek Bartošák.

Obránci:
Robert Černý, Lukáš Doudera, Patrik Koch, Lukáš Kovář, Jakub Kubeš, Roman Polák, Tomáš Machů, Petr Gewiese, Filip Pyrochta, Guntis Galvinš.

Útočníci:
Jozef Baláž, Jan Bernovský, Rastislav Dej, Rob Flick, Petr Fridrich, Jan Hruška, Zbyněk Irgl, Ivan Ivan, Marek Kalus, Lukáš Krenželok, Dominik Lakatoš, Vojtěch Lednický, Alexandre Mallet, Josef Mikyska, Martin Ryšavý, Jan Schleiss, David Stach, Vladimír Svačina, Nicolas Werbik.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz