Vítkovický talent měsíce Zdráhal: Hrál jsem se zlomeným zápěstím!

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

16. listopadu 2015, 17:29

Adam Bagar

Svými hlasy jste rozhodovali o tom, kdo tentokrát získá ocenění „Talent měsíce“ za říjen a naváže tak na záříjový triumf olomouckého mladíka Aleše Jergla. V konkurenci s plzeňskými útočníky Dominikem Kubalíkem a Miroslavem Indrákem nakonec prvenství slaví vítkovický šikula Patrik Zdráhal, který se v říjnu zaskvěl sedmi body a v ostravském týmu si vystřílel silnou pozici. Jenže jeho formu teď zastavilo zranění. "Už se moc těším na další zápasy, ale ještě si musím počkat," hlásí Zdráhal smířeně.

Vítězství v anketě hokej.cz mu však zvedlo náladu. "Jsem za to moc rád. Potvrdilo se, že máme ve Vítkovicích vynikající fanoušky, kteří pro mě hlasovali. Určitě by si to zasloužili i Dominik Kubalík a Miroslav Indrák. Hrají výborně, skoro v každém utkání skórují. Osobně bych zvolil Dominika, jenž má na kontě už nějakých osmnáct bodů," prozrazuje vítkovický hokejista s pětadvacítkou na zádech.

Ten v daném období zapsal sedm bodů. Dohromady pak na startu sezony nasbíral deset bodů v patnácti střetnutích, když k pěti gólům přidal stejný počet asistencí. "Nečekal jsem, že by se mi tak dařilo. Jsem za to moc rád. Hraji ve formaci s Jirkou Burgerem či Standou Balánem a zatím nám to fungovalo. Oba jsou velmi zkušení hokejisté a hraje se mi s nimi výborně. Mohu si od nich hodně vzít."

"Je to o tom, jak moc vám trenér věří, kolik vám dá prostoru a jak se té šance chytíte."

Dvacetiletý útočník je ale momentálně zraněný. "V zápase s Karlovými Vary jsem odehrál puk, protihráč mě dohrál a já jsem blbě nastavil ruku. Odnesl jsem to zlomeným zápěstím. Ale ještě čtrnáct dní jsem hrál. Až později na rezonanci se ukázalo, že je to zlomené. Cítil jsem celkem bolest, ale hrál pod prášky, takže se to dalo zvládnout," líčí Zdráhal s tím, že do nejvyšší soutěže se jen tak nevrátí.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

"Takový je, bohužel, hokej. Doktoři říkali, že kolem Vánoc bych se mohl vrátit. Na začátku prosince půjdu na kontrolu, znovu se udělá rentgen a podle toho se bude všechno odvíjet. Teď musím trénovat na suchu a připravit se dobře na návrat," ví Patrik Zdráhal, který by v nejbližších dnech mohl také na led. "Ale zatím jsem jenom na kole a s kondičním koučem posilujeme nohy," prozrazuje mladík.

Talent měsíce září Aleš Jergl: Musím ukázat, že si ocenění zasloužím »

Zápasy teď musí sledovat pouze z tribuny. "To je pro každého hokejistu vždycky opravdu nepříjemné. Už se strašně moc těším na další utkání, ale musím si počkat," hlásí Zdráhal, který od trenérů Svozila s Petrem dostal šanci a chytil ji parádně za pačesy. "Je to přesně o tom, jak moc vám trenér věří, kolik vám dá prostoru a jak se té šance chytíte," potvrzuje muž, který si na extraligu rychle zvykl.

Mimo jiné na fanoušky i větší zájem médií o jeho osobu. "Je to super pocit! Ještě minulou sezonu jsem hrál v Havlíčkově Brodě, kde se nám nedařilo podle představ a pro psychiku to nebylo ideální. Tento ročník je však o něčem jiném," září Zdráhal, jehož kromě zranění mrzí také odchod Rostislava Olesze. "Je to hráč světových kvalit, pomáhal nám v kabině i na ledě. Jeho ztráta je cítit," přiznává.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz