Vojtovič po vítkovickém uragánu: Věděli jsme, že nám hoří za zadkem

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Po sobotě by mohli napsat knížku o tom, jak ideálně vstoupit do utkání. Junioři Vítkovic předvedli v Chomutově start z říše snů a v 10. minutě vedli 5:0! Coby favorit skupiny F tak drží postupovou příčku. „Musíme teď soupeře převálcovat, nastavit se jako proti Chomutovu a nechat na ledě všechno,“ burcuje útočník Jan Vojtovič, který je ve formě.

Vítkovice první vzájemný duel s Chomutovem těsně prohrály, ale odvetu na ledě Pirátů už zvládly a vyhrály jasně 6:2. „Na druhý zápas v Chomutově jsme se připravili hlavou i fyzicky. Všichni se soustředili a snažili se podat ten nejlepší výkon. Věděli jsme, že nám hoří za zadkem a musíme zabrat, abychom se do play off dostali,“ uvádí Jan Vojtovič.

Ridera do utkání na severu Čech vlétla, už v šesté minutě vedla zásluhou Fridricha s Ivanem o dva góly. To však nebylo v úvodním dějství všechno: V desáté minutě se během 38 vteřin prosadili další tři střelci!

„Byla to oproti čtvrtečnímu zápasu v Budějovicích bomba. Dali jsme rychle za sebou tři góly, což byla paráda, a hlavně nás to nakoplo. Pak jsme se do zápasu dostali a hrálo se úplně skvěle,“ září sedmnáctiletý útočník.

Po pěti gólech měli Ostravané už tři využité početní výhody, které tak jednoznačně rozhodly. „Měli jsme čtyřminutovou přesilovku, ve které jsme se všechno snažili zakončovat a střílet. Trénujeme to, máme domluvené nějaké signály, které se nám povedly,“ připouští.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Piráti zkoušeli na nepříznivý stav reagovat protočením brankářů, jenomže to Rideru až do zmíněné desáté minuty nezastavilo. „Nevnímali jsme to. Přišlo mi, že chytali oba stejně,“ domnívá se Vojtovič, který u dvou prvních branek asistoval a také sám jednu početní výhodu využil.

„Cítil jsem se na ledě skvěle a body mám díky spoluhráčům. Dvě asistence bych neměl, kdyby spoluhráči nedali gól. A u své branky jsem měl štěstí, protože se to ke mně dobře odrazilo,“ říká skromně forvard skórující už ve třetím utkání v řadě. „Mám teď formu, konečně jsem se do toho dostal. Mám štěstí a byl bych rád, kdyby to tak pokračovalo,“ doplňuje.

Ridera pak musela vysoký náskok ještě dlouho hlídat, ale do prostředního dějství vstoupili lépe Piráti, kteří snížili na 2:5. „Všichni jsme si na střídačce říkali, že musíme hrát, jako byl stav 0:0, nesmíme polevit a pořád do nich tlačit. Dostali jsme ve druhé třetině dva góly, které byly jako zdvižený prst. Pak jsme si dávali více pozor a hráli jsme více defenzivně. Třetí třetinu jsme uhráli dobře takticky, protože neměli moc šancí, aby dali gól. Pohlídali jsme si to,“ líčí Jan Vojtovič.

Vítkovice díky druhému místu ve skupině o pořadí v play off získaly před klíčovou čtyřčlennou skupinou dva bonifikační body, které je aktuálně drží na postupové příčce. „Body nám dost pomohly, takže bychom jich měli využít,“ burcuje mužstvo. „Určitě se chceme dostat do play off a pak jít co nejdál – nejlépe vyhrát,“ pokračuje.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

V dalších dvou kolech narazí Ostravané na Litvínov a na závěr doma vyzvou České Budějovice. „Půjdeme do zápasů s tím, že musíme soupeře převálcovat. Musíme se nastavit jako proti Chomutovu a nechat na ledě všechno,“ nabádá Vojtovič před důležitými duely.

I když Piráti postoupili ze spodní skupiny a Litvínov z vrchní, v tabulce se jejich předchozí postavení neprojevilo. „Každý soupeř hraje jinak. V Litvínovem se mi hraje nejhůř, protože hrají kontaktní hokej a bývá to hodně vyhrocené. Chomutov je na tom taky strašně dobře, protože mu přišli nějací hráči z Chance ligy dospělých. Musíme si dávat pozor, protože už to není tak snadné jako na začátku,“ praví útočník, jenž má zkušenosti s finskou juniorkou.

Jan Vojtovič se na zahraniční cestu vydal v minulé sezoně, ale v průběhu té letošní se vrátil zpět do České republiky. „U mě je hlavní prioritou škola, bez které bych nemohl hrát hokej. Naše rodina a já bereme školu jako číslo jedna. Bohužel, ve Finsku to bylo se školou těžké a nezvládal jsem to, proto jsem se rozhodl jít zpátky. Jsem rád, že mě Vítkovice přijaly,“ povídá.

„Byl jsem tam sedm měsíců. Letní přípravu jsem strávil v Česku podle přípravy, kterou jsem dostal v klubu. Myslím, že v českém hokeji máme hodně co dohánět v technice bruslení a rychlosti, možná trošičku i v síle, ale jsme zase šikovnější na kotouči a chytřejší na ledě,“ srovnává na závěr Vojtovič.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz