Vondrka a další posily Boleslavi se potí na ledě, zraněný Pabiška musí počkat

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

24. července 2018, 14:40

Václav Jáchim

Po minulé zpackané sezoně vyhlížejí hokejisté Mladé Boleslavi cestu vzhůru. Vedení klubu přivedlo některé nové posily, všechny se společně s původními členy kádru pravidelně potí při trénincích na ledě. Michala Vondrku a spol čeká první utkání ve čtvrtek 2. srpna, kdy nastoupí proti Dynamu.

Středočeši v pondělí zahájili klíčovou fázi letní dřiny. Všichni už se těšili, až navléknou brusle a obléknou výstroj. "Led je podstatně zábavnější než práce na suchu. Ale musím kluky pochválit, k letní přípravě předtím přistoupili velice dobře. Výsledky funkčních vyšetření ukázaly, že tam byl nárůst," řekl klubovým stránkám sportovní manažer Jaromír Látal.

Trenéři Vladimír Kýhos a Vladimír Čermák ordinují tradiční dávky, v úvodních dnech je prostor k rozehrání se i k doplnění kondice. Představitele Mladé Boleslavi těší, že mají pohromadě téměř všechny hráče. "V podstatě jsme kompletní. Netrénuje jen Lukáš Pabiška, který má mírný zdravotní problém. Bude nám chybět zhruba 14 dní," uvedl Látal.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Tréninky na ledě nejsou pro Bruslaře úplnou novinku, v červnu totiž vyráželi bruslit do Říčan. "Měli jsme tam šest tréninkových jednotek, ale šlo pouze o doplněk letní přípravy. V pondělí jsme zahájili finální fázi," připomněl sportovní manažer. S týmem se na nový ročník chystají všechny posily, kromě zmíněného Michala Vondrky také David Šťastný, Martin Pláněk, slovenský útočník Pavol Skalický nebo navrátilec Martin Látal.

Vzhledem ke zranění Jana Růžičky, který si během letní přípravy pochroumal koleno a na marodce bude několik měsíců, mají ve městě aut dva zcela nové brankáře. Z Litvínova přišel Pavel Kantor, Růžičku by měl pomoci zastoupit i  Gašper Krošelj. V Mladé Boleslavi přiznali, že zvažovali angažování Jána Laca, ovšem volba nakonec padla na slovinského reprezentanta.

Útok mají Středočeši excelentní, do obrany přišel Pláněk. Vedení klubu věří, že potenciál naplní loňské posily Kotvan s Němečkem a další beci. Největším otazníkem budou gólmani, také jejich formu prověří série letních utkání. Bruslaři jich absolvují celkem devět.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

"Mám hroznou radost, že se nám podařilo zajistit účast na turnaji v Norimberku. Čekají nás tam velice kvalitní soupeři, německá mužstva hrají každý zápas nadoraz. Kromě toho máme dvakrát Slovan Bratislava, ten nás také prověří. Utkáme se s Libercem či Pardubicemi, nastoupíme proti Karagandě, což je bruslařsky vyspělý tým. Z programu letních utkání mám dobrý pocit,," kvitoval Jaromír Látal.

Zatímco některé jiné kluby Tipsport extraligy ještě zvažují doplnění kádru, případně testují hráče, kteří přišli na zkoušku, v Mladé Boleslavi mají o sestavě jasno. "Na 99,9 procent jsme kompletní. V tomto složení bychom chtěli jít do sezony," doplnil závěrem sportovní manažer klubu.

Přípravná utkání BK Mladá Boleslav

02.08. 17:00 HC Dynamo Pardubice – BK Mladá Boleslav
07.08. 17:30 BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec
09.08. 11:00 Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav
14.08. 18:00 BK Mladá Boleslav – HC Slovan Bratislava
16.08. 17:30 BK Mladá Boleslav – HK Sarjarka Karaganda
25.08. ??:?? Straubing Tigers – BK Mladá Boleslav (Turnaj v Norimberku)
26.08. ??:?? Norimberk Ice Tigers – BK Mladá Boleslav (Turnaj v Norimberku)
28.08. 18:00 HC Slovan Bratislava – BK Mladá Boleslav
06.09. 15:30 BK Mladá Boleslav – HC Dynamo Pardubice

Příchody do BK Mladá Boleslav

Michal Vondrka (Chomutov)
David Šťastný (Zlín)
Martin Pláněk (Hradec Králové)
Martin Látal (Hradec Králové)
Pavol Skalický (Slovan Bratislava)
Pavel Kantor (Litvínov)
Gašper Krošelj (Rödovre)

Odchody z BK Mladá Boleslav

Vojtěch Němec (Plzeň)
Radan Lenc (Liberec)
Brandon Maxwell (Hradec Králové)
Tomáš Urban (neznámo)
Jakub Valský (Liberec)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz