Vondrkův hattrick náležitě ocením, ujišťuje správce týmové kasy Vráblík

Foto: Petr Tibi, hcmotor.cz

Dramatický duel mezi Českými Budějovicemi a Plzní na ledě Budvar arény rozhodla chyba debutujícího kanadského beka Stuarta Percyho, kterou třináct vteřin po zahájení nastaveného času potrestal plzeňský reprezentační forvard Petr Kodýtek. Jihočeši neprodloužili sérii třech vítězství, naopak Západočeši ukončili třízápasové trápení, které jim vyneslo jediný bod.

Byl to neúprosný boj. Hráči obou mužstev proti sobě šli tvrdě a bez servítků. Mnozí vstupovali do utkání se speciální motivací. Třeba českobudějovický odchovanec Tomáš Mertl v barvách Plzně, který by proti mateřskému klubu velmi rád prolomil svoji letošní střeleckou smůlu.

Nebo Milan Gulaš s Romanem Vráblíkem, kteří ještě před pár měsíci patřili k Mertlovým spoluhráčům a teď svými zkušenostmi táhnou výrazně překopanou sestavu Motoru.

„Připravovali jsme se na to, že Plzeň bude nepříjemná. Zápasy proti aktivně bruslícím týmům jsou vždycky těžké. Bojuje se o každý centimetr ledu,“ zná Roman Vráblík velmi dobře sílu hokejového souboru, v jehož barvách si donedávna plnil pracovní povinnosti.

Úvodní perioda skončila bez gólů. Ve druhé už po půl minutě otevřel skóre plzeňský talent David Jiříček, vyhlášený po zápase nejlepším mužem vítězného celku. Domácí nepropadli panice a velmi rychle otočili stav zásluhou veterána Michala Vondrky, jenž překonal Dominika Pavláta dvakrát v rozmezí 67 vteřin.

„Zápasy proti aktivně bruslícím týmům jsou vždycky těžké. Bojuje se o každý centimetr ledu.“

Jenže Plzeňané stihli do druhé pauzy další obrat, když využili přesilovku a následně z přečíslení potrestali zmatené střídání domácích. „Bohužel, některé góly jsme darovali soupeři vyloženě po našich chybách. Takových věcí se musíme vyvarovat,“ uvědomuje si Vráblík.

Ve třetí části završil hattrick Michal Vondrka a vymohl pro Jihočechy alespoň prodloužení. „Michalův hattrick byla velká paráda. Je to super, že se takhle prosadil po návratu do Motoru. Určitě mu to pomůže do dalších zápasů. Nic mu ale neodpustím a jako týmový pokladník si ho náležitě ocením na nejbližším tréninku,“ usmívá se jednatřicetiletý obránce, jenž strávil převážnou část kariéry na jihu Čech v barvách Budějovic nebo rodného Písku. Pouze tři poslední sezony absolvoval v dresu Plzně.

Mužstvo loňského extraligového staronováčka si neslo do souboje s Plzní určitou výhodu v tom, že Gulaš s Vráblíkem působili v organizaci soupeře a spoustu hráčských zkušeností tam načerpal i současný kouč Motoru Jaroslav Modrý.

„Byl to pro nás velmi specifický zápas, chtěli jsme vyhrát za každou cenu."

„Je to tak. Víme, jak to v Plzni chodí, a spoustu věcí nám mohl poradit trenér. Na druhou stranu, do Škodovky přišli noví kormidelníci a zavedli tam určité změny. V každém případě jsme se moc těšili na zápas. Byl pro nás velmi specifický a chtěli jsme vyhrát za každou cenu. Mrzí nás, že to nedopadlo,“ lituje Roman Vráblík.

Budějovický Motor platil v minulé nesestupové sezoně za otloukánka, který se nedokázal vyhrabat ze dna tabulky.

V aktuálním ročníku je všechno jinak. Jihočeši z pěti odehraných zápasů nasbírali deset bodů a patří jim čtvrtá příčka se ztrátou jediného bodu na vedoucí Liberec.

Zisk jediného bodu v domácím souboji s Plzní byl pro ně v tomto kontextu ztrátou. „Samozřejmě, že jsme šli za vítězstvím, ale bereme i ten bod. Každý je pro nás důležitý,“ ujišťuje hráč s téměř 250 extraligovými starty.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz