Vrána je v pořádku, ujišťuje Erat. Dostál? Pořád čekáme

20. května 2022, 13:20

Marek Hedbávný

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Čechům začalo porážkou s Rakouskem předčasné play off. Zkoušku s Lotyšskem zvládli na jedničku, jistý postup do čtvrtfinále ale stále nemají.

Rozhodne sobotní duel s Norskem.

„Očekávám úplně stejný zápas jako s Rakouskem nebo Lotyšskem. Tady není lehkých zápasů," říká po pátečním dobrovolném tréninku asistent trenéra Martin Erat.

Na ledě se prohánělo deset hráčů: Tomáš Kundrátek, Jan Ščotka, David Jiříček, Matěj Blümel, Michael Špaček, Jiří Černoch, Matěj Stránský a brankář Marek Langhamer.

Dále útočník Jakub Vrána. „Je v pořádku," ujišťuje Erat novináře poté, co Vrána kvůli svalovým problémům na chvíli odstoupil ze včerejšího souboje s Lotyšskem.

„Jakub Vrána? Je v pořádku."

Nechyběl ani David Kämpf, kterému už dorazila zatoulaná taška s výstrojí. „Jestli nastoupí už proti Norům? Uvidíme," řekl stroze Erat. 

Bohužel na led stále nemůže brankář Lukáš Dostál. „Čeká se. Je pořád s námi a uvidíme, co mu zdravotní stav dovolí," uvedl Erat.

Češi si proti Norsku nesmí dovolit zaváhání, v případě prohry po základní hrací době by totiž postup nemuseli mít ve svých rukách.

Norové už na turnaji porazili Rakousko a Velkou Británii. „Jsou tam rozdíly, jak brání," popisuje Erat odlišnosti mezi reprezentacemi Lotyšska a Norska. „Jsou to jablka a hrušky. Trošičku rozdílní hráči, rozdílná mentalita a rozdílný systém."

„Není to ale hlavní faktor. My chceme hrát hlavně naší hru. Šedesát minut," velí Erat.

Dobře ví, že pokud k zápasu Češi přistoupí jako při demolici Lotyšska, vyhrají. „Změnu jsme viděli hned od začátku. Začali jsme jinak a výsledek taky skončil jinak," vrací se ještě ke čtvrteční podívané.

„Hráči jsou pořád stejní. Přišel ale jiný tým," těší ho. „Kluci sami věděli, co se stalo a jak to s Rakouskem vypadalo. Už v kabině a mimo led bylo jiné jednání – a jiný mančaft přišel i na led."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz