Vrátí se veterán Stümpel do české extraligy? Zájem mají Vítkovice

Foto: sportky.topky.sk

31. července 2015, 16:42

Václav Jáchim

20. července oslavil 43. narozeniny, ale dál chce hrát vrcholový hokej. Železný muž Jozef Stümpel se milovanému sportu věnoval poslední dobou v Nitře, kde kdysi pronikl mezi elitu. jenže další spojení není jasné. Mistr světa 2002 totiž stále nepodepsal novou smlouvu a je docela možné, že Stümpel hokejovou Nitru opustí. "Zatím jsme s vedením nenašli společnou řeč. Jsem volný hráč, trénuju. Je celkem reálné, že v novém ročníku za Nitru nastupovat nebudu," řekl Stümpel deníku Nový čas.

Někdejší útočník Bostonu, Los Angeles a dalších klubů NHL má stále motivaci a touhu bojovat v elitní soutěži. V úvahu může přicházet jiné angažmá na Slovensku, spíš to ale vypadá na odchod do ciziny. "Byl zájem z Německa, teď mám na stole nabídku z Česka. Jméno klubu zatím nebudu prozrazovat, jde o extraligu. A přiznávám, že to je výzva," doplnil Stümpel pro zmíněný list.

Jak zjistil hokej.cz, nabídku dali Stümpelovi zástupci Vítkovic. "Byli jsme se na něj podívat, zájem bychom měli. Víc k tomu ale v tuto chvíli nemohu říci, bylo by to předčasné," konstatoval generální manažer klubu Petr Husička.

Vítkovice se netajily snahou získat pro další extraligový ročník zkušeného centra. Klub především šilhal po Petru Vránovi, jenomže bývalý hokejista Lva, Atlantu či Kazaně dal přednost švédskému Brynäs Gävle. Vhodným kandidátem by mohl být tedy Stümpel. Pokud dojde k dohodě, slovenský internacionál by se do české Tipsport extraligy vrátil po deseti letech. V ročníku 2004-05 totiž společně s parťákem Žigmundem Pálffym nastupovali za pražskou Slavii, tehdy se tak stalo během výluky NHL.

Rozhovory jsou patrně intenzivní, z vyjádření Stümpela vyplývá, že nad návrhem uvažuje. Z Nitry, kde bydlí, to není do Ostravy nikterak daleko. V týmu by navíc potkal kamaráda a bývalého spoluhráče z Floridy Rostislava Olesze. Kdyby slovenský útočník kývl, zařadil by se v naší nejvyšší soutěži k nejstarším hráčům.

Hokejovým Vítkovicím by se zkušenosti a přehled Stümpela hodily, otázkou je, zda slovenský bard bude stačit bruslařsky. Česká soutěž má přece jen vyšší tempo než ta za řekou Moravou. Trenéři Ladislav Svozil a Jakub Petr pracují před novým ročníkem s posilamni Kantorem, Slobodou a Štichem, útok ale zatím rozšířil jen jen Balán. Odchodů ofenzivních hráčů je víc: rozloučila se především elitní letka Huna, Roman, Svačina, pokračovat nebude ani Tomáš Svoboda.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz