Vsetínský šampión dostal padáka! Slovan překvapivě změnil trenéry

Foto: Facebook HC Slovan Bratislava

18. ledna 2021, 19:13

Adam Bagar

Vedení Slovanu Bratislava překvapivě odvolalo trenéry Romana Stantiena a Rudolfa Jendeka, tým nově povedou Róbert Döme, Marián Bažány a Ján Lipiansky.

Tamní vedení sáhlo k trenérské změně po domácím vítězství 4:1 nad Detvou. „Belasí” si přitom po něm upevnili třetí příčku tabulky Tipos extraligy a stáhli ztrátu na Poprad a Zvolen, vedoucí dvojice soutěže má navrch už jenom o dva body.

„Přes vysoký počet zraněných hráčů základního kádru se odvolaným trenérům dařilo udržovat vysokou úroveň herního projevu.“

„Rozhodnutí o výměně trenérů A-týmu je završením restrukturalizačního procesu klubových činností zaměřeného na sjednocení odborných činností jednotlivých složek klubu,“ objasňuje Slovan na svých oficiálních webových stránkách.

„Přes vysoký počet zraněných hráčů základního kádru se odvolaným trenérům dařilo udržovat vysokou úroveň herního projevu. Věříme, že nová trenérská trojice v tom bude pokračovat a nadále jej zdokonalovat,“ přejí si akcionáři klubu.

Roman Stantien a Rudolf Jendek přišli k týmu před sezonou 2019/20 a upsali se na dva roky, tj. do konce aktuální sezony 2020/21. Slovan po návratu do nejvyšší slovenské soutěže vedli v 85 utkáních, zaznamenali v nich 58 výher a 168 bodů.

56letý Stantien se narodil v Kyjově, reprezentoval však Slovensko, za které si zahrál na dvou MS. Jako hráč hned šestkrát triumfoval v české extralize se Vsetínem, u sousedů ovládl tamní elitní soutěž s Trenčínem a Slovanem Bratislava.

Slovan povedou Döme, Bažány a Lipiansky

Aktivní kariéru ukončil v roce 2009, o rok později už se vrhl na trenérskou dráhu. Jako asistent vyhrál se Slovanem v ročníku 2011/12 domácí titul, následně v klubu působil další čtyři roky v KHL. Vedl i Trenčín, Dubnici nad Váhom a Poprad.

Kam povedou jeho další kroky, zatím není jasné. Tým už převzal nový štáb, v roli šéfů střídačky budou vystupovat Róbert Döme a Marián Bažány, Ján Lipiansky jim bude asistovat. Všichni tři se v Bratislavě upsali až do konce sezony 2021/22.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz