Všude pozdě, žehrá Lobo. Devatenáctka nedala Němcům gól

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Reprezentace do devatenácti let druhou výhru nepřidala a na turnaji Summer Hockey Challenge v německém Füssenu podlehla domácí dvacítce bez vstřeleného gólu.

Tentokrát devatenáctce vstup do utkání oproti prvnímu měření sil s Dány vůbec nevyšel. Na konci druhé minuty Maskymilian Szuber od modré čáry otevřel skóre a za pár okamžiků potrestal nepřesnou rozehrávku českých mladíků Danjo Leonhardt.

„Nechytili jsme vůbec začátek, což se protáhlo na první dvě třetiny, a pak bylo těžké se do toho dostat. Dostali jsme góly po hrubých chybách, což nás srazilo a pak jsme se z tlaku soupeře horko těžko dostávali. Vyhrabat se z toho je hodně těžké,“ říká asistent trenéra Richard Lobo.

Ve stejném duchu se nesla i prostřední část hry, národní tým nevyužil jednu nabídnutou přesilovku a dvakrát inkasoval, když se prosadili shodně z dorážky Justin Volek a Haakon Hänelt.

„Od začátku to bylo z naší strany diametrálně odlišné oproti včerejšku a než jsme to nastartovali, už byla třetí třetina. Tam už jsme s tím asi nemohli nic dělat. Byl to úplně jiný zápas a úplně jiný výkon. S nezachyceným tempem souvisela i vyloučení, protože jsme byli v soubojích pozdě. Vlastně jsme začali pozdě ve všem,“ smutní kouč.

Ani ve třetí třetině se čeští mladíci neprosadili a v závěru šli na minutu do tří, čímž definitivně pohřbili šanci na korekci skóre. Čtrnáct vteřin před koncem dal finální podobu výsledku Michael Bartuli.

„Musíme znovu a lépe.“

„Musíme se co nejlépe připravit na Slováky a vrátit se k tomu, co nás zdobilo první zápas. Musíme dnešní utkání hodit za hlavu. Zítra je další den a další zápas. Doufám, že budeme daleko lépe připravení a daleko obezřetnější, abychom si nedovolili takové zaváhání. Musíme znovu a lépe,“ uzavírá Lobo.

V odpoledním zápase Slovensko hlavně zásluhou fantastického výkonu Martina Chromiaka (4+3) sestřelilo Dány a v sobotu od jedenácti hodin vyzve český tým.

NĚMECKO "20" – ČESKO "19" 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Szuber (Volek, Samanski), 4. Leonhardt, 35. Volek (Samanski, Glötzl), 39. Hänelt (Borzecki, Menner), 60. Bartuli (Pilu, Petersen).
Rozhodčí: Erdle, Bauer – Spiegl, Zettl.
Vyloučení: 2:4.
Bez využití.
Bez diváků.
Německo: Tiefensee – Dziambor, Pilu, Szuber, Menner, Glötzl, Stowasser, Klein, Geibel – Eham, Leonhardt, Rutkowski – Hänelt, Elias, Borzecki – Volek, Samanski, Schweiger – Bartuli, Heigl, Petersen.
Česko: Suchánek – Kovář, Machů, Chvátal, Špaček, Háva, Cubo – Rouha, Brabenec, Mácha – Skuhrovec, Altrichter, Půček – Marcel, Soukup, Menšík – Krejsa, Měchura, Slavík – Ramik. Trenér: Přerost.

Slovensko "20" – Dánsko "20" 8:1 (3:0, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 11. Bakala (Faith), 11. Jedlička (Chromiak), 14. Myklucha (Chromiak, Krajč), 30. Chromiak (Petrovický, Jedlička), 35. Bečár (Chromiak, Faith), 38. Chromiak (Myklucha), 49. Chromiak (Myklucha), 59. Chromiak – 59. Larsen (Brandbard, Almquist).

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Slovensko "20" 2 2 0 0 0 11:2 6
2. Německo "20" 2 1 0 0 1 6:3 3
3. Česko "19" 2 1 0 0 1 3:7 3
4. Dánsko "20" 2 0 0 0 2 3:11 0

Další program Summer Hockey Challenge ve Füssenu

Sobota 31. července:
11:00 Česko "19" – Slovensko "20"
14:30 Německo "20" – Dánsko "20"

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz