Výhra! Nic jiného mě nezajímá, hlásí Slovák Cedzo. Odchodu nelituje

Foto: Facebook President Cup HC Oceláři Třinec

Dorostenci Ocelářů vstupovali do sezony s výbornou bilancí z přípravy, kterou však v úvodu nepotvrdili. Ze tří prvních zápasů urvali jen tři body, pak se ale vrátili ke svému systému, který je poslal ke třem výhrám v řadě. S týmovými úspěchy přišly i body slovenského útočníka Adama Cedza.

Navzdory výsledkově povedené přípravě se už vstup do sezony třineckým dorostencům tolik nepovedl, během prvních tří zápasů totiž dvakrát prohráli na vlastním ledě. „Podle mě jsme proměňovali málo šancí, které jsme si v zápasech vytvořili. Nehráli jsme jednoduše, chtěli jsme si moc nahrávat a hrát až moc na krásu, i když jednoduchá hra funguje,“ uvědomuje si Adam Cedzo.

Mladí Oceláři tehdy v derby proti Vítkovicím dvakrát ztratili vedení a následně se pouze jedinkrát prosadili v utkání s Kometou. To byla ale dosud poslední prohra. „Pomohlo nám to, abychom chodili do všech zápasů pokorně a naplno. Hlavně po zápase s Kometou jsme se vrátili k týmovému výkonu, který jsme předváděli v přípravě. Zase jsme začali hrát jednoduše,“ prozrazuje slovenský útočník, proč Oceláři v dalších třech duelech zabodovali.

„Předtím jsme byli nedisciplinovaní, ale v posledních zápasech jsme dodržovali náš herní systém. Každý zápas jsme začali naplno. Nikdo z týmu nic nepodcenil, drželi jsme se našeho systému a proměňovali jsme šance,“ vyjmenovává důvody vítězné série. „Myslím, že jsme ve všech zápasech dominovali, ale samozřejmě každý zápas je jiný,“ doplňuje.

Svěřenci Marka Malíka začali sérii tříbodových zisků vysokým vítězstvím proti Zlínu, kterému nasázeli desítku. „Tahle výhra nám určitě pomohla, protože jsme zlomili tu naši smůlu s neproměňováním šancí. Nakoplo nás to do dalších zápasů,“ přiznává Cedzo.

„Možná jsme byli na začátku nekoncentrovaní.“

A to přestože proti Beranům i ve Vsetíně dorostenci ze Slezska rychle ztráceli a museli stav zápasů otáčet. „Vždycky jsme udělali nějakou chybu v obranném pásmu, kde jsme si nepohlídali hráče před brankou. Možná jsme byli na začátku nekoncentrovaní,“ přemýšlí šestnáctiletý útočník.

Aktuálně z druhého místa míří družstvo s drakem na prsou vysoko. „Máme silné mužstvo a chtěli bychom dojít co nejdál. Když budeme hrát jednoduše a týmově, přijdou góly, a my můžeme být úspěšní,“ uvádí střelec, který se v posledních střetnutích bodově převedl v tom nejlepším.

Foto: Facebook President Cup HC Oceláři Třinec

Na desítce branek proti Beranům se Adama Cedzo podílel hned pěti kanadskými body – hattrickem a dvěma asistencemi. „Hráče to nakopne, ale hlavní bylo, že jsme hráli hru, kterou jsme chtěli. Viděli jsme, že to funguje,“ připouští Slovák.

A jakoby s jeho kanadskými body přišly i týmové úspěchy. „Snažím se svoje pocity neřešit. Hlavní je tým a výhra v zápase. Nic jiného mě nezajímá. Já se snažím jít zápas od zápasu. Chci se hokejem bavit a být užitečný pro tým,“ říká Cedzo, jenž se po odchodu ze Slovenska v organizaci Třince rozvíjí druhou sezonu.

„Snažím se svoje pocity neřešit. Hlavní je tým a výhra v zápase. Nic jiného mě nezajímá.“

„Odchodu určitě nelituju. Chtěl jsem zkusit něco nového a trochu se osamostatnit. Třinec o mně tehdy projevil zájem a pro mě to byla nejreálnější varianta,“ vypráví o příchodu přes východní hranice, kde zůstala jeho rodina. „Určitě to pro ně nebylo lehké, ale když viděli, že jsem spokojený, bylo to v pohodě,“ připojuje.

Vzhledem ke všem okolnostem spokojenost v takové organizaci není překvapením. „Jsem velmi spokojený, podmínky pro rozvoj tu jsou na vysoké úrovni a osobně jsem se tady jako hráč vyvinul. A přestože minulá sezona nebyla kompletní, dostal jsem se do herní pohody,“ uzavírá Adam Cedzo.

Foto: Facebook President Cup HC Oceláři Třinec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz