Výhra v derby před plnou halou? Super, pochvaluje si Havlín

Tomáš Havlín

Energie v západočeském derby narazila na venku se trápící Plzeň. Naopak Karlovým Varům se začalo doma dařit a bylo to vidět i nyní. Souboj byl velmi vyrovnaný, domácím však pomáhalo hlavně četné blokování střel. Po trefě ze samostatného úniku Tomáše Havlína sice hosté snížili, na víc už se však nezmohli a padli 1:3.

„Konečně to napočtvrté vyšlo, bylo to důležité utkání. Derby před plnou halou je super vyhrát nejen pro nás, ale i pro fanoušky. Věřím, že vítěznou vlnu udržíme i na příští neméně důležitý zápas,“ hodnotí úspěšné derby Tomáš Havlín.

Energetikům se na začátku sezony doma příliš nedařilo. „Jsme rádi, že jsme to otočili a že se nám doma daří. To je vždy důležité i pro sebevědomí do venkovních utkání,“ ví Havlín.

Karlovarské táhnou v produktivitě všechny čtyři formace. „Je to jedině dobře. Tohle vyhrává ta těžká utkání, kdy si soupeři hlídají první formace. Je super, že máme sílu roztaženou do všech lajn a může dát gól jakákoli pětka. Například pro Martina Kohouta je dobře, že chytil formu, začátek sezony měl těžký. Je skvělé, že v tu nejdůležitější chvíli se mu začalo dařit a pomáhá nám brankami zápasy otáčet,“ těší urostlého obránce.

„Derby před plnou halou je super vyhrát nejen pro nás, ale i pro fanoušky.“

Vítězná trefa patřila právě Havlínovi, ten ji zapsal po pohledném bekhendovém blafáku. „Jestli to je můj nejhezčí gól? Těžko říct, těch gólů moc nedávám, možná bych si je měl pamatovat líp. Já jsem rád, že se nám podařilo trefit, to je pak jedno, kdo ten gól dá. Důležité jsou týmové body, do tabulky máme hned tři.“

„S Plzní je to vždy vyrovnané, je to vyhecované derby," popisuje Havlín. „Dává to tomu extra náboj, ty zápasy jsou vždycky těžké, zvláště s blížícím se koncem sezony. Tabulka je hodně vyrovnaná, takže zápasy už jsou hodně blízko těm v play off.“

„Já jsem rád, že se nám podařilo trefit, to je pak jedno, kdo ten gól dá.“

Kromě výhry a vítězné trefy získal Tomáš Havlín i ocenění pro hráče utkání. „No, úplně olympijsky jsem se necítil. Jsem rád, že to dobře dopadlo a jak jsem říkal, důležité jsou body do tabulky a že se nám začalo dařit. Hlavně je skvělé před fanoušky udělat derby doma před plnou halou, ze zápasu mám skvělý pocit,“ hlásí.

Podobný průběh mělo i úterní střetnutí se Spartou, kdy šli Karlovarští do šatny s dvougólovým náskokem, tehdy domácí dokázali zápas otočit. „Ne, myslím si, že jsme to hodili za hlavu. Museli jsme, na Spartě se nám závěr prostě nevyvedl, takže jsme do toho šli s čistou hlavou. Takovéhle těžké závěry nám pomáhají, je super, že jsme to uhráli i na naše sebevědomí,“ přiznává.

„Tabulka je hodně vyrovnaná, takže zápasy už jsou hodně blízko těm v play off.“

A jak je v kabině Energie vnímána akce O Kapku lepší hokej? „Je to u nás hodně oranžové. Je to za mě skvělé zpestření. I ten nápad, že my, jako sportovci, můžeme takhle nějakým organizovaným způsobem pomoct. Ta myšlenka je skvělá, už se koná několik sezon. Je to příjemné i pro nás. Máme týmovou sbírku, do kasičky každý přispíváme. Plus ta oranžová barva je dobré ozvláštnění i pro diváky, dobrá myšlenka na akci upozornit a aby mohla veřejnost také přispět na dobrou věc.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz