Výjezd vsetínských fans? Fantazie! září brankář Šurý. Málem skóroval

Foto: Facebook VHK ROBE Vsetín

26. března 2017, 16:20

Adam Bagar

Poslední dvě finále ztratili v klíčovém pátém klání, ale tentokrát už jsou velmi blízko kýženému postupu do kvalifikace o WSM Ligu! Hokejisté Vsetína zvítězili v Porubě 4:2 a v sérii hrané na tři vítězství vedou 2:0 na zápasy. I díky jistému brankáři Michalu Šurému. Ten vychytal už pátý triumf Valachů za sebou a navrch se málem blýskl vstřeleným gólem. "Škoda, že to tam nějaký porubský hráč zachytil," mrzí ho v rozhovoru pro hokej.cz.

Tím hráčem, který vsetínskému brankáři pokazil radost, byl útočník Martin Piecha. Stalo se tak pouhé čtyři sekundy před třetí sirénou. "Náš obránce chtěl sbírat nahozený puk, tak jsem si ho vzal. Viděl, že to zkouším. Ta střela šla přesně na bránu, ale bohužel byla ztečována," popisuje šestadvacetiletý gólman. Ten patří k brankářům, kteří si rozumějí s hokejkou.

 

Ještě jednou velký dík za podporu! #nejlepsifans

Příspěvek sdílený VHK ROBE Vsetín (@vhkvsetin),Bře 25, 2017 v 1:10 PDT


"Mám rád práci s holí a na tréninku rád pracuju s pukem," přiznává Michal Šurý, jenž byl velice blízko kurióznímu zápisu. A možná právě proto ho Piechův zásah naštval natolik, že třískl holí o led. "S přítelkyní jsme se zrovna nedávno bavili o tom, že k těm výkonům vlastně chybí ještě vstřelený gól. Škoda, že to nevyšlo. Moc nechybělo," mrzí vsetínskou oporu.

Ta dostala přednost před Petrem Hromadou už popáté za sebou a popáté z toho bylo vítězství. Tentokrát 4:2, hlavně díky nevídanému vstupu do utkání. "Už doma jsme měli výborný začátek, akorát jsme dali tři tyčky. Tentokrát jsme své šance proměnili," říká Šurý k bláznivému startu, při němž Valaši vyhnali Jakuba Čecha z branky a po 270 sekundách vedli už 3:0.

"Pak bylo možná těžké udržet koncentraci, ale kluci to ustáli skvěle. Sice jsme inkasovali dvě branky, ale náskok z úvodu utkání nám hodně pomohl," přiznává Šurý s tím, že ve druhé části měl více práce než jeho protějšek Andreas Kubáň. "Tam přidali, začali nahazovat puky a stříleli z bezprostřední blízkosti branky. Do toho měli nějaké přesilovky," popisuje.

Valachy za stavu 2:3 uklidnila čtvrtá trefa z hole Františka Zúbka, bezbrankové třetí dějství už pak sehráli zkušeně a RT TORAX prakticky do ničeho nepustili. "Trenéři nás nabádali, abychom nikde nepropadli a nepouštěli už soupeře do tutových šancí. Myslím, že se to podařilo, zvládli jsme to," těší po vítězství 4:2 Michala Šurého, jenž si užíval výbornou kulisu.

Do Poruby dorazila více než tisícovka vsetínských příznivců, kteří svému klubu vytvořili domácí prostředí. Něco takového by Valachům mohla závidět asi většina extraligových celků. "Čekal jsem tak čtvrtinu tribuny, ale ten stadion byl úplně plný. Je to fantazie, zase jsme hráli doma," pokyvuje Šurý. Úvodní dva finálové duely vidělo už skvělých 8 420 příznivců.

Ve druhé partii pobavil snad všechny aktéry také houslový virtuos, který pozdržel start druhé dvacetiminutovky, když stále hrál a hrál. "Dal si tam pěkné sólíčko," směje se Šurý. Vsetínský brankář věří, že už se série do Poruby nevrátí, a v pondělí se bude na Lapači slavit postup do kvalifikace o WSM Ligu. "Nic není rozhodnuto, ale půjdeme si pro třetí bod," velí.

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz