<

Vyjukaní, ale šťastní. Waaau! zářili hráči Hvězdy po životním zážitku

Foto: Adidas NHL Experience

Adidas využil svého partnerství s NHL a ve spolupráci s Chicago Blackhawks připravil hráčům deváté třídy Hvězdy Praha životní zážitek v podobě Adidas NHL Experience.

Pro sedmnáctku mladých hokejistů to měl být den jako každý jiný, ale změnil se v pohádkový příběh. Aniž by věděli, co je čeká, nasedli do autobusu a mířili do O2 areny. „Seběhlo se to dost rychle. Vůbec jsme netušili, co se chystá,“ líčí Adam Richtr.

V pražském hokejovém chrámu už na ně čekala krásná kabina s připravenými dresy Chicago Blackhawks. „Ty dresy jsou nádherné,“ září čtrnáctiletý Richtr. „A šatna? Asi nejlepší, jakou jsme kdy měli,“ dodává jeho stejně starý parťák David Bartheldy.

Foto: Adidas NHL Experience

Deváťáci Hvězdy Praha si dokonce zatrénovali na ledě, po kterém chvíli před nimi jezdili borci jako Patrick Kane, Jonathan Toews a další. Aby těch překvapení nebylo málo, po chvíli se k nim přidalo i útočné duo Dominik Kubalík a David Kämpf.

„Byli docela vyjukaní. Přišli jsme za nimi zrovna ve chvíli, kdy trenér kreslil cvičení. Klekli jsme si za ně a nevěděli, co se děje. Nikdo nic neříkal,“ usmívá se Kubalík. „Byli překvapení. Nevěděli, jestli nám říct ahoj, nebo dobrý den,“ doplňuje Kämpf.

Foto: Adidas NHL Experience

Sice vyjukaní, ale překvapení, dojatí a nadšení. Na tenhle den zkrátka jen tak nezapomenou. „Dojmy? Prostě waaau! Totálně jsme nečekali takové překvapení, byl to pro nás zážitek,“ hlásí obránci Hvězdy, kteří si nenechají ujít ani páteční zápas.

Celý tým dostal od ofenzivních es Chicaga vstupenky na souboj s Philadelphií. Komu budou Adam Richtr s Davidem Bartheldym fandit? „Teď nemůžeme říct Flyers,“ usmívají se mladíci od ucha k uchu. „Hlavně, aby to byl hezký hokej,“ přejí si.

Foto: Adidas NHL Experience

S oběma hráči si stačili i v krátkosti popovídat. „Doufám, že jsme jim udělali radost a bylo to fajn,“ říká Dominik Kubalík. „Kdyby se mi to v jejich věku stalo, určitě bych byl nadšený. A myslím, že i oni byli nadšení,“ přidává spokojeně David Kämpf.

Pro deváťáky Hvězdy je zážitek hnacím motorem do budoucna. „Určitě je to dobrá motivace do další práce,“ pokyvují Richtr s Bartheldym, kteří mají stejný sen jako většina hráčů v jejich věku. „Dostat se do NHL,“ culí se. Teď k ní aspoň přičichli.

Foto: Adidas NHL Experience

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz