Výpomoc z Chance ligy: Olomouc proti Hradci nasadí dva zkušené útočníky

24. září 2021, 17:11

Ondřej Mach

Za extraligovou Olomouc naskočí do pátečního utkání proti Hradci Králové dvě posily z první ligy. Dres Mory znovu obléknou útočníci Vilém Burian a Tomáš Čachotský.

Třiatřicetiletý Burian na Hané strávil posledních pět sezon a během ročníku 2017/18 byl s patnácti góly druhým nejlepším střelcem Olomouce. 

Loni za kohouty odehrál včetně play off 59 zápasů, ve kterých zapsal sedm bodů (2+5).

Do nabité ofenzivní sestavy Mory se však před novou sezonou nevešel. 

A tak mu klub vyřídil střídavé starty do mateřské Třebíče, kde před lety Burian udělal první kroky v dospělém hokeji. 

Za Horáckou Slávii zatím stihl tři duely, v nichž nasbíral dvě asistence. V tabulce pravdy je na jednom plusovém bodu, jeho průměrný ice time se pak pohyboval kolem šestnácti minut na zápas. 

Teď se dočkal povolání o patro výš. 

Další starty v nejvyšší soutěži přidá také o šest let starší Čachotský.

Opora Jihlavy se mezi elitu vrátila loni, hanáckému celku v listopadu pomohla ve čtyřech střetnutích. 

Zkušený forvard v nich nebodoval, ve statistice plus minus si připsal dva záporné body. Nyní dostane možnost si osobní čísla zase o něco vylepšit. 

Čachotský se do této chvíle stejně jako Burian objevil ve třech bitvách Chance ligy. A start sezony se mu vydařil: na kontě má už dva góly a dvě nahrávky. 

Jihlavský rodák v extralize sehrál celkem 261 utkání, postupně vystřídal pět klubů. Hrál za Duklu, Znojmo, Karlovy Vary, Zlín a právě Olomouc.

O poznání víc pak zvládl v první lize, kde před nedávnem dosáhl na metu 800 startů. 

Aktuální kádr HC Olomouc

Brankáři:
Branislav Konrád, Jan Lukáš, Jan Špunar, Jakub Sedláček.

Obránci:
Tomáš Dujsík, Jiří Ondrušek, Alex Rašner, Adam Rutar, David Škůrek, Jan Švrček, Tomáš Valenta, Dalibor Řezníček, Tomáš Černý, Lukáš Mareš.

Útočníci:
Jan Bambula, Vilém Burian, Tobiáš Handl, Jan Káňa, Lukáš Klimek, Jan Knotek, Petr Kolouch, Lukáš Kucsera, Michal Kunc, Joshua James Mácha, Lukáš Nahodil, Jakub Navrátil, Rostislav Olesz, David Ostřížek, Petr Strapáč, Matěj Tomajko, Vojtěch Tomeček, Daniel Ministr, David Krejčí, Tomáš Čachotský.

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz