Winter Classic ve Špindlu? Bude to velké a naprosto jedinečné, líčí Jágr

Foto: Antonín Vydra

15. července 2020, 14:09

Adam Bagar

Velkým tahákem nadcházející sezony Tipsport extraligy a Chance ligy má být Winter Classic ve Špindlerově Mlýně, kde nebude chybět ani legendární Jaromír Jágr.

48letý útočník má na kontě takřka dvě tisícovky startů v NHL, dva Stanley Cupy, množství individuálních trofejí, dvě zlata z mistrovství světa i triumf z olympiády. Přesto ke konci roku odehraje zápas, jaký zatím ještě nehrál.

Jágr bude součástí chystaného Winter Classic. Ve dnech 10. až 12. prosince by se měly na provizorně vybudovaném kluzišti přímo pod sjezdovkou ve Svatém Petru uskutečnit hned dvě divácky atraktivní partie, možná i více.

Jedna z nich bude extraligová, pravděpodobně se v ní představí pražská Sparta s hradeckým Mountfieldem. Druhá prvoligová mezi sestupivšími kladenskými Rytíři a vrchlabským Stadionem, který naopak slavil postup.

Vše má být oficiálně potvrzeno příští týden v úterý na tiskové konferenci v Praze. Ale už nyní byl zveřejněn teaser k akci, na němž se Jaromír Jágr prochází s taškou přes rameno a hokejkou právě Špindlerovým Mlýnem.

„Odehrál jsem tisíce zápasů. Na rybníku, i v těch nejmodernějších arénách po celém světě, na obřích stadionech i prvoligových zimácích. Ale tady budu hrát poprvý,“ říká majitel a útočník Rytířů ve dvacetisekundovém videu.

„Takový zápas, jaký budu hrát v prosinci, jsem ještě nikdy nehrál. Už teď vím, že to bude velký a naprosto jedinečný! Máte se na co těšit a nebojte, příští týden už vám k tomu řeknu víc!“ dodává na své facebookové stránce.

Pod širým nebem už si sice Jágr zahrál během své bohaté zámořské kariéry v barvách Flyers, jenže na zápas, který se hrál na stadionu v Citizens Bank Parku v Philadelphii před téměř 47 tisíci fanoušky, nemá dobré vzpomínky.

Jeho tým před víc než osmi lety podlehl Rangers 2:3 a on si navíc v průběhu první třetiny poranil nohu a duel nedohrál. Teď si Winter Classic okusí poprvé ve své rodné zemi. V době, kdy už mu potáhne na neskutečných 49 let.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz