Američané tragicky přišli o mladou rozhodčí. Chtěla i na olympiádu

Foto: iihf.com

13. června 2021, 19:12

Josef Prášek

Za sebou má už tři odpískané mistrovství světa žen, chtěla letět i na olympiádu. Ale to se už nestane. Americká rozhodčí Jamie Huntleyová-Parková přišla o život začátkem června při dopravní nehodě.

K tragédii došlo 4. června poblíž San Diega ve městě San Ysidro, kde spolu se svým manželem zahynula, když byli sraženi čelně protijedoucím autem.

33letá Jamie pracovala také jako policejní detektivka, stejně jako její manžel Ryan Park. Právě v policejní akademii se oba v roce 2012 poznali. O čtyři roky později se i vzali.

„Hluboce se podílela na pomoci mladým hráčkám, trenérům a funkcionářům zapojeným do sportu. Naše společné srdce míří do rodiny Huntley-Park a širší hokejové komunity," uvedla organizace amerického hokeje USA Hockey.

Emotional tributes to Jamie Huntley-Park, who with her husband Ryan was tragically killed in a car accident June 4, are...

Zveřejnil(a) USA Hockey dne Čtvrtek 10. června 2021

Jako rozhodčí pískala mistrovství žen v roce 2015, 2016 a 2019. Nominována byla také na letošní MS žen, dokonce byla mezi kandidáty na olympiádu v roce 2022.

Právě olympiáda byla jejím snem. Usilovala o ní už v roce 2018, ale tehdy to nevyšlo...

Kromě funkce rozhodčí se věnovala i trénování. Huntleyová-Parková byla hlavní trenérkou dívčího hokejového týmu San Diego Angels.

„Pro tým by udělala cokoliv. Byla občas trenérem, někdy matkou a někdy nejlepší kamarádkou."

„Byli pro mě jako bratr a sestra," řekl trenér a ředitel Angels San Diega Alex Morrison. Právě on znal samotnou Jamie už od dob, kdy hrála hokej na střední škole.

A jako trenérka byla podle něj skvělá. „Pro tým by udělala cokoliv. Byla občas trenérem, někdy matkou a někdy nejlepší kamarádkou," dodal.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz