AZeťák Veselý o návratu mezi elitu či Růžičkovi: Měl jsem z něj strach

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

26. října 2019, 9:05

Adam Bagar

Radek Veselý si parádními výkony v Chance lize řekl o příležitost mezi elitou, kde se vrátil takřka po třech letech. Havířovský útočník slavil s Vítkovicemi výhru 3:2 po nájezdech nad Hradcem Králové.

„Dozvěděl jsem se to ve čtvrtek na dopoledním tréninku, překvapilo mě to,“ přiznává jeden z nejproduktivnějších hráčů druhé nejvyšší soutěže. V AZetu letos zazářil už sedmnácti body (10+7) a do Vítkovic odjížděl s jasným cílem. „Ukázat, že na extraligu mám!“ 

Radek Veselý nastoupil na centru třetí formace, odehrál něco přes třináct minut a do statistik zapsal jeden hit. „První třetinu jsem se ještě oťukával a zvykal si na tempo, ale jinak si myslím, že to na první extraligový zápas po takové době nebylo úplně zlé,“ míní.

Oťukával se i na vhazování, v první třetině prohrál všech sedm. „Tam jsem chodil hodně často s Petrem Koukalem a je pravda, že jsem jich dost prohrál. Od druhé třetiny už to naštěstí bylo lepší,“ pokyvuje Veselý, který už dřív sehrál dvacet extraligových utkání. 

Naposledy v prosinci 2016 pomohl v jednom utkání Litvínovu, předtím hájil barvy Chomutova. Extraligovou premiéru prožil pod taktovkou kouče Vladimíra Růžičky a po návratu do nejvyšší soutěže byl shodou náhod u jeho sledovaného debutu v Hradci Králové.

„Jsem rád, že mi dal šanci jako první. Měl jsem z něj velký respekt, trochu strach, ale hrát pod ním pro mě byla cenná zkušenost,“ vzpomíná Radek Veselý, jenž jako bývalý slávista potkával Růžičku už v Edenu. „Ještě jako malý po chodbách stadionu,“ usmívá se.

Po utkání byl spokojenější Veselý, jehož Vítkovice slavily pořádně vydřené vítězství 3:2 po samostatných nájezdech. Ale nechybělo mnoho a 23letý útočník se mohl stát domácím hrdinou, když se v poslední minutě základní hrací doby dostal do zajímavé šance.

„Chtěl jsem ukázat, že na extraligu mám.“

„Skákalo to tam po brankovišti, předcházela tomu výborná střela. Škoda, že jsem rychleji nezareagoval a nedoklepl puk do branky,“ mrzí jej. „Ale byl to odbojovaný zápas, pro mě super premiéra,“ hlásí posila, kterou kabina ostravského týmu bez problémů přijala.

„Se spoustou kluků se tady znám, takže to bylo fajn.“ Zda za Vítkovice přidá další starty, bude jasné až v následujících dnech. „Zatím nemám žádné informace. Ale v sobotu bych měl normálně hrát za Havířov a pak se uvidí, co mi řeknou trenéři,“ uzavírá Radek Veselý.

Foto: hc-havirov.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz