Boleslavský fantóm Růžička: Po zranění si to užívám, derby bude vyhecované

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Během přípravy na sezonu si při letním fotbálku nešťastně zranil koleno, Jan Růžička pak v brance dlouhé týdny a měsíce chyběl. Boleslavský gólman se ovšem dokázal vrátit a v sérii předkola play off se Zlínem ukázal, proč s ním ve městě aut počítali a počítají jako s brankářskou jedničkou. V pěti zápasech dostal pouhých šest gólů!

Vážný úraz poslal někdejšího brankáře mládežnických reprezentačních výběrů mimo hru, zpočátku nikdo přesně netušil, kdy se zase objeví mezi třemi tyčemi. „První prognózy po zranění nevypadaly moc růžově, takže teď si to hodně užívám a doufám, že to bude trvat co nejdéle," povídá spokojeně.

V neděli měl značný podíl na tom, že Bruslaři zvládli pátý duel předkola a zajistili si čtvrtfinále. Souboj byl vypjatý, oba týmy dřely na maximum. Sokové věděli, že rozhodovat může i drobná chyba. „Byl to těžký zápas, náročný na psychiku. Ale o to jsou pak pocity vítězství krásnější," připomene.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Svěřenci trenérů Hořavy, Rulíka a Patery dokázali zápas proměnit ve svůj prospěch, ačkoli po první třetině o gól ztráceli. Když se přesně tohle stalo v celkově druhém utkání, domácí nedokázali najít na Berany recept a padli, aniž by skórovali. A navíc – prostřední třetiny v minulých zápasech hráče Boleslavi většinou nezdobily, tentokrát ale v této pasáži vykročili za postupem.

„Důležité bylo, že jsme po první třetině prohrávali jenom 0:1 a nedovolili jsme Zlínu přidat druhý gól. Pak jsme ve druhé třetině ukázali kvalitu a přišlo mi, že jsme šli vítězství trochu víc naproti než soupeř. Ukázala se síla a charakter našeho týmu. Jsme šťastní, že se to povedlo," kvituje.

Růžička přispěl jistotou a několika luxusními zákroky. Jak například v prostřední dvacetiminutovce betonem zachránil při tutovce Jakuba Šlahaře, to nemělo chybu. Boleslavský gólman se předvedl i v dalších situacích. Odměna? Může se těšit na čtvrtfinále, v což by na podzim nevěřil. „Kdyby mi někdo v červnu řekl, že začnu v lednu, a že si dokonce zachytám čtvrtfinále, tak bych si myslel, že se zbláznil," usmívá se.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Také proto ta velká radost. Sezona, která byla zpočátku hodně trpká, je teď pro nadaného gólmana zalitá sluncem. "Užívám si to. A doufám, že to vydrží," opakuje. „Hned v prvním utkání po návratu jsem to z brány pětkrát lovil, ale pak jsem se zápas od zápasu cítil lépe a lépe. Také musím poděkovat Slavii, kde jsem se mohl rozchytat," vzkazuje.

Jan Růžička si už teď splnil víc, než by po problémech s kolenem očekával. Ovšem nic nekončí! Předkolo je pryč, Středočeši potřebují bleskově dobít baterky. Už ve středu vypukne čtvrtfinále s Libercem. „Pro fanoušky to bude skvělé, moc se na to těším. V týmu Liberce mám hodně kamarádů, třeba Radana Lence nebo Romana Willa. Pro mě i celou kabinu to bude hodně vyhecovaná série. Přece jen to je derby. Očekávám ještě mnohem vypjatější zápasy než se Zlínem," uzavírá.

Sestřih utkání BK Mladá Boleslav – PSG Berani Zlín

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz