Brankář Hrachovina se ve Švýcarsku loučí, uskuteční návrat domů?

Foto: hc-avto.ru

4. listopadu 2019, 12:14

Václav Jáchim

V létě přijal nabídku a vypomohl švýcarskému klubu z Ambri-Piotty po dobu, co na marodce zůstávala brankářská jednička Benjamin Conz. Dominik Hrachovina okusil další evropskou soutěž a nyní se zase loučí. Vedení klubu potvrdilo, že český gólman v týmu pokračovat nebude.

Hrachovina původně počítal s tím, že bude chytat za kazašský Barys Nur-Sultan, kam přišel před sezonou 2018-19 z finské Tappary Tampere. Dvojnásobný vítěz SM-Liigy se ovšem stal u účastníka KHL nadbytečným poté, co ze zámoří dorazil jiný brankář Eddie Pasquale.

Hrachovina zvažoval možnosti dalšího angažmá, vyloučena údajně nebyla ani varianta s přesunem do Tipsport extraligy, posléze uzavřel dohodu se zmíněným švýcarským klubem. Zněla do počátku listopadu, do zahájení první reprezentační přestávky sezony.

Foto: yle.fi

Za klub, kde loni zářil Dominik Kubalík, odchytal šest utkání s úspěšností 89,50 procent a průměrem 3,07 obdržených branek na zápas. Víc prostoru dostával zkušený švýcarský reprezentant Daniele Manzato, jenž by měl po pauze vytvořit dvojici se zmíněným Conzem. Klubová jednička dokončuje léčbu a co nevidět se má vrátit do utkání.

Odchod gólmana, který na MS 2018 plnil roli brankářské trojky české reprezentace, není překvapivý. Hrachovina nebyl podle svých slov v klubu spokojený, začátkem října to přiznal v rozhovoru po utkání Ligy mistrů v Banské Bystrici.

Foto: hcbarys.kz

„Upřímně řečeno si to ve Švýcarsku moc neužívám, dál bych to ale víc nerozebíral. Vůbec nevím, co se mnou v následujícím období bude, a ani to nijak neřeším. Momentálně nemám vůbec chuť hrát hokej a uvidíme později, jak vše dopadne," řekl tehdy pro server hokej.sk.

Nyní zvažuje, co bude dál. Jestli pokračovat v cizině, nebo zvolit návrat do vlasti. Domácí Tipsport extraligu zatím odchovanec Komety nikdy nechytal.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz