Další bitka v dorostu! Na Slavii se rvaly skoro celé pětky

Tři dny – dvě hromadné bitky. Dorostenci Chomutova se po emotivním derby s Karlovými Vary porvali i na Slavii, kde se do sebe tři minuty před koncem pustily téměř kompletní formace. Sudí v ostré bitvě rozdal 240 trestných minut, do sprch poslal osm hráčů!

Utkání začalo bezbrankovým úvodním dějstvím, ve kterém padly pouze tři malé tresty, což se nijak nevymykalo standardu. „Pro oba týmy to byl hodně důležitý zápas. Podle toho vypadala i první třetina, která byla z obou stran docela opatrná,“ říká slávista Tomáš Kluch. „Nás paradoxně nakopl gól Chomutova,“ popisuje další průběh.

Hromadná bitka, 103 trestných minut. Piráti pomstili zraněného Čecha »

Domácí totiž prohrávali, ale do druhé sirény skóre otočili na 3:2. A když vedli 5:2, v čase 56:55 to přišlo. „Už od začátku to byl tvrdý hokej a byla jen otázka času, kdy se něco semele,“ domnívá se Jakub Hofmann. Hromadnou bitku vyvolalo pošťuchování u modré čáry, kam se nakonec sjely celé pětky.

„Na Kubu Svobodu tam byl docela ostrý zákrok, který pak vyústil v bitku Kuby a někoho z Chomutova. Problém byl v tom, že tam přijel ještě jeden hráč soupeře a vznikla tím přesila. Přijel jsem tam a odtáhl ho, aby ten souboj byl férový, tím jsem se zapojil,“ uvádí Kluch.

„S kým jsem se přesně rval, nevím, ale vyhrál jsem. Bitka trvala docela dlouho, už jsem si i říkal, kde je rozhodčí,“ dodává. Jednoznačného vítěze celé postrkování nemělo. „Dvojiček bylo tolik, že se dá jenom těžko říct, kdo vyhrál. V bitce, kde se rve deset lidí najednou, je to opravdu těžké posoudit,“ pokračuje Kluch.

Z celé hromadné strkanice nakonec vzešly dvojičky, které po uklidnění situace putovaly do kabin. „Bitka byla hodně vyhrocená, ale bylo dobré, že se vytvořily dvojice a nedošlo tam k žádné početní převaze,“ hodnotí Brummel. „Pro diváka to byla rozhodně zajímavá bitka. Hlavně doufám, že se jim líbil celkově zápas,“ doplňuje ho spoluhráč Hofmann.

Černou kaňkou na jinak kvalitním utkání bylo, že se konflikty přenesly také do hlediště mezi rodiče. „Neviděl jsem to a dozvěděl jsem se to až po zápase. Takové věci ale určitě ke sportu nepatří,“ líčí Brummel.

Odveta se hraje prvního prosince v Chomutově. Otázkou zůstává, jestli se budou rvačky opakovat. „Těžko říct, hokej je v tomhle nevyzpytatelný. Kolikrát stačí jeden souboj, který dokáže duel takhle vyhrotit. Každopádně nás tam čeká velmi náročné utkání, Chomutov si bude chtít vzít ty body zpátky. My ale uděláme vše proto, abychom je obrali i u nich,“ burcuje Kluch.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz