Energie slaví záchranu. Měl jsem jiné cíle, přiznává Skuhravý. Bude pokračovat?

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

Je hotovo. Hokejisté karlovarské Energie se vyhnou velmi obávané baráži, kam naopak po dalším zaváhání směřuje Chomutov! Západočeši sice úterní utkání s Litvínovem prohráli v prodloužení, nicméně velkou náplastí je už zmíněné setrvání v nejvyšší soutěži.

Nebyl to povedený zápas ze strany domácích energetiků. Litvínov s velmi omlazeným kádrem dělal Karlovým Varům velké problémy. „Nevím, jestli jsme to měli v hlavách. Nehráli jsme vůbec dobře, dvě třetiny jsme byli tragičtí. Chtěl bych se omluvit divákům, že viděli takový hokej,“ kritizoval Václav Skuhravý.

Přesto to celku z lázeňského města stačilo na to, aby se vyhnul baráži. „Cíl před sezonou byl zachránit se v extralize a to se nám povedlo. Vyhnuli jsme se baráži, což je to nejdůležitější.“ Sám kapitán měl ale jiné představy o této sezoně.

„Abych to upravil na pravou míru, cílem trenérů byla před sezonou záchrana. Já měl jiné cíle, chtěl jsem se dostat do play off, ale to se nám nepovedlo. Myslím, že do listopadu jsme hráli dobře, pak jsme ale trošku zaváhali, měli tam šňůru proher a už to nedohnali. Nakonec jsme byli rádi, že se náskok na poslední dva neztenčil úplně na nulu, ale šli jsme do play out alespoň se tříbodovým náskokem,“ přiznává karlovarská ikona.

„Cílem trenérů byla před sezonou záchrana. Já měl jiné cíle, chtěl jsem se dostat do play off, ale to se nám nepovedlo.“

Bod proti chemikům vlastně energetici ani nepotřebovali, Chomutov si totiž zajistil baráž prohrou s Dynamem. Bylo to druhé zaváhání Pirátů proti Pardubicím. „Mohlo to být rozhodující, ale také rozhodlo to, že my i Chomutov jsme byli svázaní tím, že jsme měli co ztratit. Naopak Pardubice už měly jistou baráž a Litvínov záchranu. Hráli uvolněněji, měli lehčí ruce a nohy. Ať si říká kdo chce, co chce, v hlavách jsme to měli,“ myslí si Skuhravý.

Kapitán Západočechů nezapomněl ocenit ani výkony šestnáctiletého Jana Bednáře, jenž v závěru sezony Energii výrazně podržel. „Na jeho adresu jen samá chvála. Je to mladý kluk, vůbec není nervózní a musím ho jen pochválit,“ hlásí čtyřicetiletý útočník se se čtyřiatřicítkou na zádech. Bude pokračovat, nebo pověsí brusle na hřebík? „V tuto chvíli se nic o mé budoucnosti říct nedá.“

Sestřih HC Energie K. Vary – HC VERVA Litvínov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz