Hokej v číslech: Bez Honejska se ve Zlíně neobejdou

Foto: hokej.zlin.cz

Nebudeme daleko od pravdy, pokud řekneme, že se Zlín zatím výrazně spoléhá na Antonína Honejska. Devětadvacetiletý útočník zaznamenal patnáct bodů v patnácti zápasech a suverénně vede kanadské bodování mužstva. A na ledě zvládá opravdu téměř všechno.

4+11 v 15 zápasech. Antonínu Honejskovi se v letošní sezoně bodově daří, už teď se blíží polovině svého loňského kariérního maxima 37 bodů, které zaznamenal v 52 utkáních.

Je tak nejen jasně nejproduktivnějším hráčem týmu (o více než sedm bodů před druhým Jakubem Šlahařem), ale také devátým nejlepším v ligovém kanadském bodování.

Devětadvacetiletý útočník tak táhne Berany, kterým se zatím nedaří podle očekávání. Nacházejí se na 10. místě Tipsport extraligy, se 14 body za pět výher a deset porážek.

A nebýt Antonína Honejska, byli by na tom Zlínští nejspíš ještě hůř.

Přihrávky na střelecké pokusy ze slotu, které v prvních 15 zápasech sezony 2020/21 zaznamenal zlínský útočník Antonín Honejsek. Hra 5 na 5.

Přihrávky na střelecké pokusy ze slotu, které v prvních 15 zápasech sezony 2020/21 zaznamenal zlínský útočník Antonín Honejsek. Hra 5 na 5.

Hlavní Honejskův přínos spočívá ve vytváření střeleckých šancí – v tomto ohledu patří k nejlepším útočníkům v Tipsport extralize. Ve statistice přihrávek na střelecké pokusy (SA/60 minut, hra 5 na 5) mu patří první místo v celé soutěži.

Vidět to můžete i na výše přiložené mapě, která zobrazuje přihrávky Antonína Honejska (trojúhelníky) na střely svým spoluhráčům (kolečka). Je zřejmé, že posílá spoustu puků do prostoru okolo brankoviště.

Co je však důležité: zlínský útočník proměňuje své přihrávky i v asistence na góly. Celkem se mu to podařilo už v jedenácti případech, sedm nahrávek bylo primárních. V přepočtu asistencí na 60 minut se pak s hodnotou 2,5 může pochlubit třetí místem mezi extraligovými útočníky!

V ostatních ohledech pak sice už nepatřil mezi špičku extraligy, stále však vynikal ve svém týmu.

Pojďme jenom krátce: úspěšné vstupy do útočného pásma, úspěšné výstupy z obranného pásma, poměr Corsi a poměr střeleckých pokusů ze slotu. V žádné z těchto statistik nenašel v týmu přemožitele.

Zkrátka a dobře, úspěch Zlínu stojí a padá na Antonínu Honejskovi. Je otázkou, třeba pro další článek, zda je to dobře...

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz