Jan Starý hlásí návrat po zranění, s Dynamem podepsal nový kontrakt

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

17. prosince 2016, 17:59

Adam Bagar

Na tuhle chvíli netrpělivě čeká už několik měsíců! Útočník Jan Starý se po nepříjemném zranění vrátil do tréninkového rytmu a teď už dokonce oznámil také návrat mezi mantinely. Pardubický odchovanec, který se svým klubem podepsal novou smlouvu, se nejdříve rozehraje v druholigovém Kolíně, ale pak už mu snad nic nebrání, aby po víc než roční pauze časem naskočil do extraligového kolotoče. Klub o tom informoval na svém webu.

Jeho poslední extraligové utkání se datuje k 11. listopadu 2015. Tehdy sice Dynamo zvítězilo v Třinci fotbalově 1:0, ale pro Jana Starého to byl mač hrůzy, když jeho koleno nevydrželo tvrdý náraz od Josefa Hrabala a roztříštilo se. Čekalo ho tak dlouhé léčení. Koleno mu ale spravoval renomovaný ortoped Radomír Holibka, který odvedl skvělou práci. "Díky němu teď dostávám šanci se vrátit znovu k hokeji," děkuje na dálku třicetiletý útočník.

Ten už od doktorů dostal zelenou a v posledních týdnech se chystal na vysněný návrat na led. "S nadsázkou říkám, že teď musím napsat svůj životní příběh. Aspoň takový, že to nevzdám. Věřím a mám vidinu, že se můžu dostat zpátky do extraligy. Uvidíme, co noha. Doufám, že to vydrží. Věřím, že tělo je připravené, snad na dlouho," vypráví na klubovém webu Jan Starý, který svůj návrat mezi mantinely začne v barvách Kolína.

"Cítím z něj velkou chuť a motivaci k návratu. Věřím, že nám Honza Starý v této sezoně pomůže."

"S Honzou jsem se dohodl, že až mu lékař povolí plnou zápasovou zátěž, tak se domluvíme na podmínkách naší spolupráce. Jsem moc rád, že jsme v tomto týdnu podepsali novou smlouvu do konce této sezony. Pro Honzu je v tuto chvíli velmi důležité získat zpět zápasový rytmus. První soutěžní utkání odehraje v sobotu 17. prosince v partnerském Kolíně. Osobně jej budu sledovat," prozrazuje generální manažer Pavel Rohlík.

"Honza si za svoje obrovské nasazení v trénincích a za svůj projevený přístup zaslouží šanci. Počítám s ním do našeho prvního týmu," dodává na klubovém webu pardubický hlavní trenér. Starý tak brzy může přidat další ke svým 455 extraligovým startům, během nichž nasbíral 210 bodů za 123 branek a 87 nahrávek. "Cítím z něj velkou chuť a motivaci k návratu. Věřím, že nám v této sezoně pomůže," zakončuje Pavel Rohlík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz