Kometa má na soupisce 27 hráčů! Zlákala dva cizince, Červený končí

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

1. května 2020, 7:57

Adam Bagar

Kometa představila aktuální soupisku, je na ní 27 hráčů včetně dvou zahraničních posil. Do zadních řad získala lotyšského obránce Ralfse Freibergse, do ofenzivy pak rakouského útočníka Petera Schneidera. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

Brzy 29letý Ralfs Freibergs je v extralize známým jménem, poslední tří sezony strávil v kádru zlínského rivala a vedl si velmi dobře. Ve 165 zápasech nasbíral na beka skvělých 78 bodů (12+66). „Slibujeme si od něj pomoc v přesilových hrách,“ hlásí brněnský majitel a trenér Libor Zábranský.

Schneider se upsal na dva roky. Je to bodový hráč, ví Zábranský

Stejně starý Peter Schneider hrál v Česku zatím jen jako junior v Českých Budějovicích a Znojmě. Rakouský útočník se do Brna stěhuje ze švýcarského Bielu, kde za 38 zápasů zapsal 23 bodů (12+11). Upsal se na dva roky. „Je to bodový hráč, očekávám od něj důraz do brány,“ říká Zábranský.

V Kometě se naopak loučí brankář Marek Čiliak, jenž se už upsal Českým Budějovicím. Brňane vsadí na brankářskou dvojici Karel Vejmelka a Lukáš Klimeš. „Lukáš roste ve špičkového gólmana a určitě si za přístup i za odvedené výkony zaslouží dostat větší šanci v extraligových zápasech.“

Kometa chce zabudovat své mladé hráče, Červený jde do Finska

Zadní řady opouští kromě Tomáše Malce také Ivan Baranka, oba odnesli plánované omlazení. „Bohužel věk nejde zastavit. Počítáme se zabudováním našich mladých hráčů. Beků máme dost a rozhodne momentální výkonnost a forma. O místo se budou muset kluci poprat,“ líčí Zábranský.

I v útoku se strhne boj o místo. „Věřím, že Vojta Střondala, Karel Plášek a další mladí budou zase o kus dál. Pokud si to zaslouží, dostanou příležitost i v přesilovkách. Jak je znám, tak věřím, že budou makat a bude to dobré,“ pokyvuje brněnský boss, který ale přišel o Rudolfa Červeného.

„Rádi bychom ještě přivedli jednoho TOP centra, ale vše se bude odvíjet od situace a s ohledem na rozpočet.“

„Odchází do Finska. Požádal nás o uvolnění a tomu jsme vyhověli. Naprosto chápu, obzvlášť v dnešní době, že zahraniční angažmá je pro něj zajímavé,“ chápe Zábranský, jehož znovu doplní Kamil Pokorný, Radek Bělohlav a Jiří Horáček. Novým koučem brankářů je potom Pavol Rybár.

Brňané mají na soupisce aktuálně už 27 hráčů. „Věřím, že s posilováním nejsme u konce, ale s ohledem a respektem k situaci jaká je, musíme být opatrní. Rádi bychom ještě přivedli jednoho TOP centra, ale vše se bude odvíjet od situace a s ohledem na rozpočet,“ prozrazuje Zábranský.

Aktuální soupiska HC Kometa Brno

Brankáři:
Karel Vejmelka, Lukáš Klimeš, Pavel Jekel.

Obránci:
Filip Pyrochta, Ralfs Freibergs, Michal Gulaši, Stanislav Svozil, Tomáš Bartejs, Ondřej Němec, Libor Zábranský ml., Dalimil Mikyska, Jan Mlčák.

Útočníci:
Martin Zaťovič, Peter Mueller, Petr Holík, Tomáš Vincour, Vojtěch Střondala, Peter Schneider, Daniel Rákos, Tomáš Plekanec, Luboš Horký, Karel Plášek, Silvester Kusko, Michal Kunc, Jakub Brabenec, Matěj Svoboda, Petr Kratochvíl.

Realizační tým:

Hlavní trenér: Libor Zábranský.
Asistenti hlavního trenéra: Kamil Pokorný, Radek Bělohlav, Jiří Horáček.
Trenér brankářů: Pavol Rybár.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz