Mladá Boleslav si podmanila Česko! Esport hokejová liga zná medailisty

Foto: esporthokej.cz

Páteční odpoledne patřilo závěrečnému hracímu dnu Esport hokejové ligy, ve kterém si to nejlepší čeští gameři rozdali o 150 000 korun. Zvítězila favorizovaná Mladá Boleslav, když si poradila s dravým výběrem Kladna. Třetí místo získala Kometa, jež za sebou nechala Pardubice.

Mladá Boleslav se stala naprostým suverénem prvního ročníku Esport hokejové ligy. Bez jediné prohry v základní části postoupila do playoff, ve kterém prakticky nenašla konkurenci. To se potvrdilo i ve finále, když Středočeši porazili kladenské Rytíře 3:1 na zápasy. 

„Až teď mi začíná docházet, co se vlastně stalo. Je úžasné vyhrát v podstatě premiérovou sezonu Esport hokejové ligy," zmínil se po finále mladoboleslavský Jindřich "Jifi23" Fencl, jenž si tak se svým spoluhráčem Radkem "Kumbikem" Kumberou zajistili výhru 80 000 korun. 

Ať se to nemusí na první pohled zdát, tak finále rozhodly maličkosti.

V prvním zápase Fencl nestačil na kladenského "Tejkyho" a podlehl mu 1:6. Kladno si mohlo vypracovat tři mečboly, jenže Jaroslav "Jarin" Řehoř nezvládl samostatné nájezdy proti "Kumbikovi" a prohrál 2:3.

Právě "Kumbik", mladoboleslavská jednička a jeden z nejlepších gamerů v Česku, podal nepříliš přesvědčivý výkon. Jak to? „Poprvé za celou dobu utkání EHL jsem byl takhle nervozní. Jednoznačně můj nejhorší výkon," zmínil se pro hokej.cz Radek Kumbera. 

Ve hře dva na dva si mladoboleslavští hráči vytvořili pohodlné vedení 4:1, jenže jejich soupeři nejspíše rozhodující duel celé série pořádně zdramatizovali. Za stavu 4:3 pro hráče v zelených dresech byli Rytíři lepším týmem, nicméně jim chybělo pověstné štěstí. 

Čtvrté utkání finálové série vybojoval pro Mladou Boleslav Jindřich "Jifi23" Fencl, jemuž se podařilo deklasovat  Jaroslav "Jarina" Řehoře výsledkem 5:1. „Když už jsem vedl o tři góly, tak už jsem věděl, že to nemůžu prohrát, protože jsem měl i více ze hry," popisuje "Jifi23" moment, při kterém už věřil v zisk titulu.

Do utkání o třetí místo nastupovali Pardubice v roli jasného favorita. Jenže druhý tým základní části souboj o prémii 20 000 nezvládl, Kometa zvítězila bez větších problémů 3:1 na zápasy. 

„Pocity jsou skvělé. Nečekal jsem, že bychom mohli Pardubice porazit. Díky tomu, že se mi podařilo sérii rozhodnout, jsou pocity ještě intenzivnější," nechal se po sérii o třetí místo slyšet brněnský Josef "Pepcastachurcik" Stachura.

Nicméně po prvním souboji to s brněnským celkem nevypadalo nejlépe. "Michal1996" zdemoloval "Bladea" 6:1 a vše nasvědčovalo tomu, že Východočeši dokráčí pro bronz. 

Jenže od té doby už sérii kontrovali gameři v modrobílých dresech.

Stachura porazil Adama "Callmepabla" Čejku 5:2, načež se sehrálo utkání dva na dva. Poprvé za celou dobu EHL utkání dospělo za stavu 2:2 do samostatných nájezdů, ve kterých byla šťastnější Kometa. „Nájezdy jsou loterie. Ale "Blade" je trénoval celý minulý týden, takže i to hrálo velkou roli," komentoval tzv. čtyřhru "Pepcastachurcik". 

Čtvrtý souboj série o třetí místo spolu svedly jedničky obou týmů. Michal "Michal1996" Vaněk s Josefem "Pepcastachurcikem" Stachurou předvedli skvělé výkony, trochu více se však dařilo gamerovi z moravské metropole, jenž vyhrál 5:3 a zajistil pro svůj klub bronz. 

Umístění po finálovém dni

1. místo získali po finálové výhře 3:1 nad Kladnem gameři BK Mladá Boleslav

1. místo získali po finálové výhře 3:1 nad Kladnem gameři BK Mladá Boleslav

Kladenští Rytíři bojovali srdnatě, ve finále nakonec brali stříbrné medaile

Kladenští Rytíři bojovali srdnatě, ve finále nakonec brali stříbrné medaile

Bronzovou medaili vybojovali gameři pro HC Kometa Brno. V souboji o 3. místo zdolali Pardubice 3:1 na zápasy.

Bronzovou medaili vybojovali gameři pro HC Kometa Brno. V souboji o 3. místo zdolali Pardubice 3:1 na zápasy.

V souboji o 4. místo nestačily na Kometu Pardubice

V souboji o 4. místo nestačily na Kometu Pardubice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz