Na Rakousko bez Chytila a Moravčíka, chytá Francouz. Reichel předvedl kanonádu

Foto: Alena Zapletalová

19. května 2019, 10:37

Václav Jáchim

(BRATISLAVA, od našeho zpravodaje) První úkol splnili, postup do čtvrtfinále už mají čeští hokejisté v kapse. Do konce základní skupiny jim zbývají ještě dvě utkání, to první hrají dnes od 16:15 hodin proti Rakušanům.

Dopoledne měl národní tým dobrovolný trénink, zúčastnili se ho brankáři Bartošák s Hrubcem, obránci Zámorský, Hronek, Sklenička, útočníci Gulaš, Jan Kovář, Kubalík, Hynek Zohorna a Chytil. Na ledě strávili něco přes dvacet minut, během přípravy předvedl jedno parádní představení Robert Reichel.

Říhův asistent potvrdil, že skvělí hokejisté s věkem neztrácejí nic ze šikovnosti. Olympijský vítěz z Nagana si nachystal před bránu deset puků, a všechny pak bleskovou kanonádou napálil do brány. A většinu z nich luxusně pod horní tyč. Pořád umí! „Já to vím," usměje se. „Né, to byla jen taková zkouška. Potřeboval jsem si protáhnout záda. Sám se sebou jsem prošel," směje se.

Jasno už je o sestavě na Rakušany, i když Reichel prozrazuje jen základní informace: „Bude trošku jiná. Do zápasu půjdeme se sedmi obránci a třinácti útočníky. Chytat bude Pavel Francouz, mimo základní kádr tentokrát zůstanou obránce Michal Moravčík a útočník Filip Chytil. V ofenzivě budou hrát oba Zohornové, chceme zapojit všechny útočníky."

Po dvou vysokých výhrách nad Lotyšskem a Itálií měli Češi volnou sobotu, dnes odpoledne jdou znovu do akce. „Bude to daleko těžší než s Itálií," upozorňuje Reichel. „Soupeře známe, dvakrát jsme s ním hráli v přípravě. Je to hodně bruslivý tým, v utkáních ve Znojmě a Linci se snažili dohrávat souboje, byli agresivní. Rakušané sice na šampionátu nemají ani bod, ale jejich výkon zase tak špatný nebyl. Myslím, že to bude těžší zápas než ten předchozí. Musíme se daleko víc připravit."

Míříte do Bratislavy? Přečtěte si velký fanouškovský manuál! »

Základní skupina zvolna míří k cíli, až v úterý bude jasno o složení čtvrtfinálových dvojic. Situace je ještě zamotaná, čeští hokejisté se před vyřazovacími boji rozloučí utkáním proti Švýcarsku.

„Je dobře, že před čtvrtfinále budeme mít silného soupeře. Se Švédy hráli výborně, ale my se s nimi utkáme až v úterý. Bude dost prostoru, teď nás čekají Rakušané, na ty je třeba se soustředit. Je to o nás, o tom, jak k utkání přistoupíme. Máme kvalitní mužstvo, jsme schopni je porazit. Ale musíme přidat," uzavírá Reichel.

Předpokládaná sestava na utkání s Rakouskem:

Francouz – Hronek, Musil, Gudas, Kolář, Zámorský, Sklenička, Rutta – Voráček, Simon, Frolík – Vrána, Faksa, Jaškin – Gulaš, Jan Kovář, Kubalík – Palát, T. Zohorna, Řepík – H. Zohorna.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz