Navrátilec z marodky Nosek: Deficit tam je, pauza byla dlouhá

Foto: Jiří Zaňat, hokej.zlin.cz

23. prosince 2017, 13:51

Michal Sedláček

Prokletí je prolomeno. Litvínov se dočkal. Poprvé po od ledna 2010 dokázal zvítězit na zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně. Zásluhu na tom měl především dobrý vstup do utkání, jelikož ve 24. minutě Verva vedla už 3:0. Beranům se povedlo snížit na 2:3, ale vyrovnání se už nedočkali. Hrdinou utkání byl litvínovský bek Jiří Hunkes, který zaznamenal hattrick.

„Začátek se nám nepovedl. Nevím, možná jsme si mysleli, že to půjde samo. Oni měli lepší začátek, dali hned dva góly. Nám se naštěstí povedlo ve druhé třetině dostat zpět do zápasu, což bylo strašně důležité, ale bohužel ve třetí třetině rozhodli v přesilovce, kdy to perfektně sehráli a odskočili na dva góly. I když jsme pak měli ještě relativně dost času a hráli dlouho power-play, tak už se nám ten gól nepodařilo dát," mrzelo zlínského Davida Noska.

Zkušený bek chyběl v sestavě Beranů od 1. kola, kdy si poranil rameno. Vrátil se v minulém kole proti Jihlavě a nyní nastoupil letos poprvé i na domácím ledě. „Samozřejmě se do toho dostávám, ten deficit tam je. Pauza byla dlouhá. Jsem rád za každý zápas, můžu se do toho dostávat a snad se to bude lepšit," věří zkušený bek, jenž v zápase asistoval u druhé branky lotyšského kanonýra Robertse Bukartse.

Vytoužená litvínovská výhra se však nerodila vůbec lehce, jak to ze začátku mohlo vypadat. Zlín totiž ve druhé části zabral a neměl daleko k vyrovnání. Ze čtyř litvínovských vyloučení dokázal ale využít jen jedno, když proměnil přesilovku 5 na 3. „Zápas rozhodly přesilovky. Využili jsme jen jednu. Potřebovali jsme si v přesilovce pomoct aspoň ještě jedním gólem, abychom se ve třetí třetině výsledkově přiblížili, ale bohužel to nevyšlo," smutní šestatřicetiletý obránce.

„Jsem rád za každý zápas, můžu se do toho dostávat a snad se to bude lepšit."

Zlín to v závěru zkoušel ještě více jak dvě minuty bez brankáře, ale i přes tlak v útočném pásmu už dát gól nedovedl a prohrál 2:4. „Věřili jsme si na vyrovnání hodně. Náš cíl byl přiblížit se jim výsledkově ve druhé třetině, což se nám povedlo a věřili jsme, že ve třetí třetině se nám povede srovnat. Říkali jsme si, že je pro nás každý bod důležitý. Šli jsme po té remíze a pak děj se vůle boží. Bohužel se nám to ale nepovedlo," krčí rameny Nosek.

Litvínov po patnácti prohrách v řadě veze ze Zlína konečně vítězství. Asistent trenéra Derek Stránský tomu ale zas tak velkou váhu nedává. „Není to v naší situaci až tak podstatné. Jsme na chvostu tabulky a pro nás jsou důležité body. To že padla nějaká série možná pomůže, ale v tomto stavu sezony to není až tak podstatné," vysvětluje litvínovský kouč.

Sestřih zápasu Aukro Berani Zlín – HC VERVA Litvínov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz