Novinky z Jihlavy: na soupisku pro příští sezonu přibyla další dvě jména

Foto: Markéta Křížová, hcdukla.cz

Jihlava buduje kádr pro nadcházející ročník Chance ligy a ohlásila další dva podpisy: Dukla uplatní opci na Jakuba Illéše (na fotce) a profesionální smlouvu má v kapse junior Adam Dvořák.

Illéš přišel do Jihlavy v průběhu sezony z francouzského Nice (18 utkání, 0+5). Za Duklu ve zbytku ročníku stihl dvacet zápasů, v nichž pětkrát skóroval a přidal pět asistencí. Ve statistice +/- skončil na +8.

Čtyřiadvacetiletý útočník závěr sezony vynechal kvůli zranění. Než se stihl uzdravit, play off se zrušilo. V příštím roce bude jistě věřit v lepší konec.

Illéš v minulosti působil ve Vítkovicích, Šumperku, Prostějově, Porubě, Havířově a Vsetíně. V sezoně 2018/2019 byl se 33 body druhým nejproduktivnějším hráčem Poruby. Jihlava tedy věří v jeho ofenzivní potenciál.

Dukla už dříve oznámila, že pokračují veteráni Josef Skořepa s Tomášem Čachotským. Obměnit se má ale zhruba polovina týmu, který letos nebyl úspěšný a po základní části skončil až na devátém místě.

Jihlava pod novými trenéry Viktorem Ujčíkem a Karlem Nekvasilem trochu mění svoji tvář. Chce dávat víc příležitostí mladíčkům.

Dalším důkazem nové koncepce je podpis smlouvy Adama Dvořáka. Osmnáctiletý obránce letos naskočil do čtyř utkání v Chance lize a získal dvě asistence. Zároveň sbíral zkušenosti v druholigovém Havlíčkově Brodě (7 zápasů, 0+1) a současně byl nejproduktivnějším bekem jihlavské juniorky (37 duelů, 4+11).

„Hlavně mě těší, že jsem si získal důvěru trenérů. Teď to mám ve svých rukách. Musím makat, abych si důvěru dokázal udržet,“ hlásí Dvořák na klubovém webu.

Foto: Nela Dittrichová, hcdukla.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz