Novinky z Tábora: trenér Györi pokračuje, bývalý kapitán nejspíš ne

Foto: hctabor.cz

29. dubna 2020, 16:16

Ondřej Mach

V druholigovém Táboře už se pomalu připravují na další sezonu. Jihočeský klub na svém webu oznámil setrvání trenéra Arpáda Györiho (na fotce) a jeho asistenta Miloslava Čecha. V dresu kohoutů už naopak zřejmě neuvidíme bývalého kapitána Davida Blažka.

Györi tým vedl v posledních dvou letech, po první neúspěšné sezoně letos s kohouty obsadil druhé místo skupiny Střed a zajistil si přímý postup do semifinále play off. Ve funkci tak zůstane i v příštím ročníku, společně s ním bude pokračovat i jeho asistent Miloslav Čech.

Devětačtyřicetiletý kouč v klubu předtím několik let působil jako asistent trenéra, kromě toho táborský dres oblékal v závěru své hokejové kariéry. Čech jako hlavní trenér současně vedl juniorku kohoutů, dříve ve druhé lize trénoval Jindřichův Hradec.

Tábor bude mít v následujícím ročníku na co navazovat. Důležitou zprávou tedy je, že v týmu podle informací na klubovém webu chtějí zůstat všichni hráči kromě Davida Blažka.

„Všichni kluci předběžně projevili zájem v Táboře pokračovat i v příští sezoně. Výjimkou je pouze David Blažek, pro kterého by bylo hodně náročné skloubit hokej v Táboře se svými studijními povinnostmi,“ říká manažer Miroslav Volena.

Blažek se v průběhu uplynulé sezony vrátil ze studií ve Švédsku a klubu pomohl v devíti zápasech, v nichž vstřelil sedm branek a přidal dvě asistence. Čtyřiadvacetiletý útočník celou svoji dosavadní kariéru mezi muži spojil právě s jihočeským celkem.

„Všichni kluci předběžně projevili zájem v Táboře pokračovat i v příští sezoně. Výjimkou je pouze David Blažek.“

Pouze v dorosteneckém věku si střihl krátké angažmá v pražské Slavii. V posledních pěti letech pevně patřil do táborské sestavy a každým rokem zvyšoval svůj bodový příspěvek. Po odchodu Jakuba Matušíka do Havlíčkova Brodu se dokonce stal kapitánem kohoutů.

Teď v mužstvu s největší pravděpodobností pokračovat nebude. Klub mimo to na svých webových stránkách zmínil, že potenciální posílení kádru záleží na jednáních s hráči. Klíčové však je, že drtivá většina současné sestavy má vůli v klubu působit i nadále.

Foto: hctabor.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz