Omsk to nebude? Český vítěz Gagarinova poháru nejspíš zůstane v Moskvě

Foto: ak-bars.ru

10. července 2020, 16:02

Václav Jáchim

Koncem května se v Rusku spekulovalo o možném stěhování Jiřího Sekáče. Někdejší vítěz Gagarinova poháru s Kazaní měl přistoupit na úpravu mzdy v CSKA Moskva, jenže s návrhem klubu nesouhlasil. Objevili se jiní zájemci, konkrétně především Omsk, ale podle aktuálních informací deníku Sport-Express to nyní vypadá, že všechno zůstane při starém.

Reprezentační útočník přišel do CSKA loni v létě po úspěšném působení v Kazani. Účastník olympijských her 2018 vyhrál na jaře 2018 Gagarinův pohár, rok poté se stěhoval do ruského hlavního města. Sezonu v CSKA Moskva nezačal špatně, produktivita ovšem celkově nebyla taková jako předtím v Kazani.

Ve 45 zápasech zaznamenal 12 gólů a 13 nahrávek. „Měl jsem slabší druhou polovinu sezony, což způsobilo zranění jedné nohy a pak i druhé. Po šesti týdnech jsem byl zase out. Proto jsem se strašně těšil na play off. Chtěl jsem si zvednout náladu a vylepšit reputaci," řekl v březnovém rozhovoru pro hokej.cz.

Někdejší útočník Montrealu, Anaheimu, Chicaga či Arizony ovšem příležitost nedostal, ruská KHL byla vzhledem k pandemii zrušena. Kluby zápasily s dopady krize, Sekáč byl podobně jako další parťáci vyzván ke snížení mzdy. V organizaci měl být údajně třetím nejlépe placeným hráčem.

Foto: cska-hockey.ru

S CSKA má ještě na rok smlouvu, jelikož na jaře probíhaly zmíněné dohady, začala ruská média spekulovat o tom, že se reprezentační útočník přestěhuje jinam. Zatímco Minsk a Barys byly výstřelem do tmy, debaty o Omsku zněly reálněji.

Zástupci Avangardu tento týden ukončili spolupráci se Švýcarem Svenem Andrighettem a místo pro cizince by teoreticky měli. Jenže jak uvádí deník Sport-Express, klub se snaží ulovit jiného krajánka. U Sekáče je delší dobu ticho po pěšině.

Český útočník se tento týden vrátil do Moskvy a co nevidět začne společnou přípravou s CSKA. Klub mají opustit hvězdy jako Grigorenko, Kaprizov, Sorokin nebo mladík Romanov, o nabídce z Los Angeles uvažuje obránce Nestěrov, s Petrohradem se dohodl jiný olympijský vítěz Marčenko.

Moskevský klub tím pádem ušetří prostředky a Sekáče si může v kádru ponechat. Podle zmíněného zdroje je tato verze pravděpodobná, ale zatím nikoli jistá.

Foto: Aleš Krecl

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz