Po odchodu z Mory beze změny. Slovenský dříč potká v Dukle nového Fina

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

3. července 2020, 21:02

Václav Jáchim

Uplynulou sezonu začal v extraligové Olomouci, Marek Hecl se ale v kádru trenérů Zdeňka Motáka a Jana Tomajka dlouho nezdržel a posléze zamířil zpátky do Trenčína. Teď je jasné, že letos žádnou změnu neuskuteční – dres Dukly bude oblékat i v příštím ročníku.

Účastník slovenské nejvyšší soutěže o tom informuje na sociálních sítích. Minulou sezonu tamní Tipsport extraligy předčasně zrušila pandemie koronaviru, vedení Dukly s ohledem na to ukončilo smlouvy s hráči. Hecl nicméně chtěl pokračovat, zájem měl i klub, výsledkem je tedy aktuálně zveřejněná dohoda obou stran.

Slovenský bojovník předtím v Olomouci zapsal 19 utkání české elitní soutěže, přičemž zaznamenal gól, dvě nahrávky a čtyři trestné minuty. Po následném návratu do Trenčína, kde hrál před odchodem na Hanou, stihl 35 zápasů s bilancí 12 branek a 9 asistencí. Prezentoval se především poctivou dřinou a obětavostí.

Účastník mistrovství světa dvacetiletých 2017 a šampionátu osmnáctek dva roky předtím v minulosti hrál především na slovenských kluzištích, pouze sezonu 2015-16 strávil v juniorce švédského klubu Lulea HF. Dvaadvacetiletý rodák z Trenčína okusil také ruskou KHL, když nastupoval za Slovan Bratislava.

Heck teď nadále zůstává členem kádru Dukly. Klub musí hledat náhradu za dva útočníky, kteří zamířili do Česka – Brandon Alderson posílil Mladou Boleslav a Josef Mikyska už je hráčem Vítkovic. Také proto vedení Dukly reagovalo, z Finska dorazí čerstvý novic Janne Kettunen.

Šikovný centr před časem působil v Lappeenrantě, během minulé sezony stihl dva duely za Jyväskylä, jinak byl hráčem týmu KeuPa HT. V minulém ročníku druhé finské soutěže (Mestis) sehrál 45 střetnutí, vstřelil 23 gólů a přidal 26 nahrávek.

Kvalitu Kettunena potvrdil vedení Dukly také slovenský útočník Tomáš Záborský, který čerstvou posilu Trenčína dobře zná z angažmá na severu Evropy. Další nové tváře by měli v Trenčíně představit během nejbližších dní.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz