PŘEHLED: Komu se daří ve skupině Střed?

Foto: hckobra.cz

5. listopadu 2019, 21:45

Ondřej Mach

Od startu druholigového programu už uběhly dva měsíce. Nejproduktivnějším hráčem skupiny Střed je prozatím Kamil Bříška, který se zároveň dělí s Davidem Šafránkem o první místo mezi střelci. Z obránců nadále dominuje příbramský Josef Saňa.

Kamil Bříška vévodí nejen bodování středové skupiny, ale produktivitě v rámci celé třetí nejvyšší soutěže. Bývalý tahoun Jablonce vyšel ve dvou říjnových zápasech bodově naprázdno, vše si ale vynahradil v duelu proti Číně. Zlatému drakovi nasázel pět branek, přidal pět asistenci a momentálně má na kontě 35 kanadských bodů.

Zběsilému tempu kanonýra Kobry může alespoň v gólech konkurovat kolínský David Šafránek. Osmadvacetiletý forvard se od 5. října trefil v každém utkání, českobudějovickému David Servisu nasázel hattrick. Stejně jako Bříška zatím vstřelil 18 branek.

Mezi defenzivními hráči dominuje Josef Saňa, nejproduktivnější bek celé 2. ligy. V rámci skupiny Střed má na druhého Dominika Havelku z Tábora sedmibodový náskok. Exslávistický obránce průměrně na zápas sbírá 1,3 bodu.

A jak to vypadá s juniory? V této kategorii kraluje Josef Hasman, který nastupuje za Klatovy. Útočník narozený roku 2000 zaznamenal už 11 branek a 7 asistencí. Dostane šanci v kádru Plzně?

Nejlepším brankářem dle gólového průměru je stále táborský Michal Novák. Dvaadvacetiletý gólman během posledního měsíce přidal už čtvrté čisté konto a svému týmu pomohl k sedmi výhrám z osmí klání, v nichž nastoupil.

Na čele jedné ze statistik najdete i hráče čínského výběru. Obránce Xiaodong Wang zapsal už 50 trestných minut, z toho 34 jen v bitvě proti Táboru.

Nejproduktivnější hráč

1. Kamil Bříška (HC Kobra Praha, 35 b)
2. David Šafránek (SC Kolín, 26 b)
3. Tomáš Plíhal (HC Kobra Praha, 26 b)

Foto: Facebook IHC Králové Písek

Nejlepší střelec

1. Kamil Bříška (HC Kobra Praha, 18 g)
2. David Šafránek (SC Kolín, 18 g)
3. Jan Tlačil (HC Příbram, 11 g)

Foto: kozel83.rajce.idnes.cz

Nejproduktivnější obránce

1. Josef Saňa (HC Příbram, 20 b)
2. Dominik Havelka (HC Tábor, 13 b)
3. Jakub Houfek (SHC Klatovy, 10 b)

Foto: Radek Velebil, Facebook HC Příbram

Nejproduktivnější junior

1. Josef Hasman (SHC Klatovy, 18 b)
2. Kamil Hajšman (SHC Klatovy, 11 b)
3. Jan Matiášek (SHC Klatovy, 11 b)

Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz

Nejnižší gólový průměr

1. Michal Novák (HC Tábor, 1,17)
2. Dominik Šorf (HC Tábor, 2,43)
3. Martin Sejpal (SC Kolín, 2,45)

Foto: Facebook IHC Králové Písek

Nejtrestanější hráč

1. Xiaodong Wang (China Golden Dragon, 50 TM)
2. Jaroslav Rittig (HC Příbram, 41 TM)
3. Ladislav Gengel (HC Příbram, 36 TM)

Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz