Smoleňák se chtěl prát! Dali bychom si po hubě jako chlapi, vysvětluje

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

24. listopadu 2018, 12:25

Martin Voltr

Byl by to mezi Hradcem a Litvínovem jinak docela klidný zápas. Ale to by nesměl tři sekundy před koncem hostující kapitán Michal Trávníček předvést blikanec, který rozpálil soupeřovy hráče i fanoušky doběla. Hlavně tedy Radka Smoleňáka.

V tu chvíli už bylo všem jasné, že Litvínov za stavu 2:3 vyrovnat nestihne. O to méně existuje omluv pro Trávníčkův faul. Nesmyslně narazil Sébastiena Pichého na mantinel, takže se na něj domácí sesypali a vznikla hromadná mela.

Nejaktivnější v ní byl Radek Smoleňák. Moc se ale k Trávníčkovi nedostal, a tak ho potom dlouho vyzýval k bitce. Jenže litvínovský kapitán si nic vyřizovat nechtěl a do pěstní potyčky se vůbec nehrnul.

„Tráva tam vlítnul, myslím, že docela zbytečně. To se stává. Já jsem byl nejblíž, začali jsme si nadávat. Takových situací je ale milion, tam nebylo nic na zviditelňování, nebo že bych ho nenáviděl. Tráva hraje takhle tvrdě dvacet let, určitě to nebylo nic osobního,“ vysvětluje Smoleňák.

Trávníček předvedl zkrat, Smoleňák ho vyzýval k bitce

Už jen od pohledu byl ale nastartovaný tak, že se Trávníčkovi snad ani nejde divit. „On zase není nějaký nazdárek, myslím, že z té chemičky je docela našláplý,“ směje se Smoleňák, že by očekával vyrovnaný souboj.

„Dali bychom si po hubě jako chlapi. I díky tomu, že jsem hrál x let v Americe, jsem zastánce toho, že když se něco takového stane, tak je kolikrát lepší dát si po hubě jako chlapi. Myslím, že je to daleko férovější, než aby se to třeba přeneslo do dalšího zápasu a někdo tam Trávu naháněl a snažil se mu to splatit,“ hlásí hradecký útočník.

„Proto si myslím, že by bylo lepší zavést, když se někdo popere, aby dostal jenom pět minut a hrál dál. Jako je to v hodně ligách. Myslím, že by to dost hráčů ochránilo od nějakých horších zranění,“ říká.

Dvougólový Lukáš Válek: Je na čase se zvednout

Michal Trávníček dostal i bez bitky větší trest a čeká ho disciplinárka, to Radek Smoleňák byl po zápase vysmátý. Ne díky téhle situaci, ale díky výhře. Mountfield ztrácel, v poslední třetině ale skóre třemi góly otočil a potvrdil, že doma je nejlepším týmem extraligy.

O to víc ho mrzí, že venku je druhý nejhorší... „Já nevím, čím to je. Asi změnou časových pásem. Jak jsme jeli přes půlku Evropy do Třince, tak ona to není sranda,“ pokračuje hradecký bavič, než zvážní. „Doma se určitě hraje líp, když tam máme vyblázněné fanoušky. Ale je to naše chyba, že se nedokážeme vybláznit i na hřištích soupeřů. Jsme za to placení, jsme profíci a musíme začít vyhrávat venku,“ ví Smoleňák.

Devět bodů z deseti utkání je totiž tristní bilance. „Kdybychom venku vyhráli pár zápasů, tak bychom byli první a nikdo by nebyl široko daleko kolem nás. Teď jedeme do Liberce. Myslím, že to je super challenge na nastartování, posílili ještě o dva další zbojníky. Nevidím důvod, proč bychom to tam nemohli zlomit, ale každý z nás musí přinést sto padesát procent,“ dodává Radek Smoleňák.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz