Strapáč už zná trest za zákrok na Černého, Réway platí za filmování

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

Disciplinární komise Tipsport extraligy po nedělním 14. kole vynesla dva tresty! Olomoucký Petr Strapáč dostal stopku na dva duely za tvrdý atak na vítkovického Tomáše Černého, kladenský Martin Réway pak zaplatí pokutu ve výši deseti procent základní měsíční odměny za filmování v duelu s Třincem.

K zákroku Petra Strapáče na Tomáše Černého došlo ve 37. minutě utkání, předcházel brance na 2:0. Útočník Mory zasáhl soupeřova obránce krosčekem do obličeje, ale hlavní sudí Antonín Jeřábek a Zbyněk Kubičík netrestali. Viktor Ujčík jej řešil na základě podnětu Vítkovic.

Strapáč podle šéfa disciplinárky jednal spíš instinktivně ve snaze bránit se před střetem. „Při zákroku nicméně protihráče zasáhl holí drženou v obou rukách do obličeje. Platí pravidlo, podle něhož je hráč za svoje jednání a vedení zákroku odpovědný,“ uvedl v tiskové zprávě.

Zákrok Petra Strapáče na Tomáše Černého

Ujčík sáhl ke stopce na zápasy v Mladé Boleslavi a proti Zlínu. Přihlédl přitom k tomu, že Petr Strapáč nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a také k tomu, že Tomáš Černý v důsledku ostrého zákroku do oblasti hlavy a krku střetnutí kvůli zranění nedokončil.

Strapáč: Byl jsem přesvědčený, že to faul nebyl. Reakci Lakatoše chápe »

Vítkovický zadák opouštěl ledovou plochu na nosítkách, utrpěl otřes mozku a po zápase zůstal v nemocnici, délka jeho absence zatím není jasná. Strapáč si po utkání nebyl vědomý, že by fauloval, o jeho zákroku se hovořilo i na vyostřené pozápasové tiskové konferenci.

Ujčík se zabýval také jednáním kladenského forvarda Martina Réwaye, jenž vyfasoval finanční sankci ve výši deseti procent základního měsíčního příjmu za to, že v 18. minutě domácí partie s Oceláři přifilmoval pád, po němž Patrik Hrehorčák dostal menší trest za hákování.

„Zneužil předchozího kontaktu s hokejkou k tomu, aby důsledky krátkého zaháknutí zvýraznil a teatrálním pádem na ledovou plochu se pokusil ovlivnit výrok rozhodčích. Intenzita zákroku přitom nebyla taková, aby k pádu vedla,“ měl jasno Ujčík. Rytíři v zápase padli 1:7.

Jednání Martina Réwaye v utkání s Oceláři

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz