Tobě vymlátím zuby! 39letá Lvice řádila, plivla na sudího a teď pyká

Foto: Martin Voltr

Berounská obránkyně Renata Martínková pyká za své řádění při utkání v Karlových Varech. Disciplinární komise Českého hokeje ji potrestala zastavením činnosti až do 31. prosince 2020.

Běžela 56. minuta utkání, když Martínková podle hlavního rozhodčího Josefa Helecze úmyslně kopla do hole protihráčky, která si ji chtěla zvednout z ledu. Pravidla v tomto mluví jasně, dvě minuty za nedovolené bránění. To se však berounské veteránce vůbec nelíbilo.

Pak necelá třicítka přítomných fanoušků sledovala něco, co v hokejových soutěžích moc běžné není, obzvlášť v těch ženských. Martínková plivla na protihráčku, za což hned vyfasovala trest ve hře, a poté se vydala směrem ke kruhu rozhodčích, kde pokračovala v řádění.

Skandál! Z hráčky se vyklubal chlapec. Trenér i vedoucí dostali tvrdý flastr »

„Zde se slovy směrem k čárovému rozhodčímu ‚Tobě venku vymlátím zuby‘ plivla po hlavním rozhodčím a při odjezdu z ledové plochy do šatny ukazovala pomocí hokejky nemravná gesta směrem k rozhodčím (masturbace),“ napsal Helecz do oficiálního zápisu o utkání.

Ke zkratu došlo v důsledku nahromadění jejich životních problémů

Martínková se později za nesportovní chování omluvila. Své jednání označila jako chybu a zkrat, k němuž došlo v důsledku nahromadění jejich životních problémů. Disciplinárku požádala, aby ji nechala žít životem, jaký si zaslouží, a dál milovat lední hokej bez zkratů.

Rozhodnutí disciplinární komise – Renata Martínková »

Aleš Kmoníček a spol. ale uvedli, že přes veškeré životní nesnáze, které 39letá hráčka ve svém sdělení uvedla na svou obhajobu, není na místě její jednání jakýmkoliv způsobem omlouvat či bagatelizovat. Sáhli k tvrdému trestu v podobě stopky do konce kalendářního roku.

Stejný trest obdržel i vedoucí týmu, odešel z místnosti zapisovatele

Trest ve stejné délce obdržel i vedoucí týmu Berounských Lvic Jiří Zaifert, kterému se nejspíš nelíbilo, že hlavní rozhodčí celou věc popsal v zápise o utkání. Přestože byl Heleczem minimálně dvakrát vyzván, aby sdělil všechny náležitosti k ukončení zápisu, neučinil tak.

Rozhodnutí disciplinární komise – Jiří Zaifert »

„Odmítl sdělit svůj PIN s tím, že ho nahlásí, až bude vše dopsané, a odešel z místnosti zapisovatele. Poté se už k dokončení zápisu nedostavil a 45 minut po skončení utkání nebyl nikde k zastižení (nejspíš už celý tým odcestoval domů),“ uvedl sudí po zápase, který Lvice vyhrály 4:3.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz